Datum objave: 18. Rujan 2014

HDZ: Hrvatska televizija kao javni servis cenzurira Kolindu Grabar Kitarović

Diana Ferić
Diana Ferić

Miro Kovač, šef izbornog stožera Kolinde Grabar Kitarović i međunarodni tajnik HDZ-a, požalio se na konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a da HTV cenzurira njihovu stranku i predsjedničku kandidatkinju, piše tportal.

 

'HRT je javni servis koji plaćamo svi, a koristi se u svrhu promidžbe jednoga kandidata, kandidata SDP-a i Vlade - Ive Josipovića, što smatramo nedopustivim i neprihvatljivim', kazao je Kovač. U HDZ-u su se požalili da je HRT neprofesionalno izvještavao s NATO summita u Walesu te da je razgovor s njihovom kandidatkinjom naprasno otkazan. 'Prema informacijama koje su doprle do medija, u trećem Dnevniku HRT-a je cenzuriran izvještaj o kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar Kitarović. Svi kadrovi njezina susreta sa predsjednikom SAD-a Barackom Obamom, predsjednikom Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Davidom Cameronom i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel su cenzurirani', kazao je Kovač i dodao da su na programima drugih, komercijalnih, TV kuća ti kadrovi objavljeni.

Kovač se također požalio da su imali dogovoren intervju u jednoj važnoj emisiji na HRT-u, već početkom kolovoza, za 19. rujna i to je naprasno otkazano, a kasnije su nuđene neke druge emisije u listopadu kao kompenzacija.

'Apeliramo na Programsko vijeće HRT-a, kojem upućujemo dopis, a tražit ćemo i očitovanje o tim slučajevima. Smatramo nedopustivim da se takve stvari događaju. Riječ je o javnom servisu i mi ozbiljno razmišljamo o tome treba li Kolinda Grabar Kitarović kao naša kandidatkinja za predsjednicu Republike, sudjelovati u emisijama HRT-a, sve dok se sve skupa ne utvrdi', kazao je Kovač. Na pitanje tportala je li Kolindi Grabar Kitarović otkazano gostovanje u emisiji 'Javna stvar' urednika Gorana Rotima, Kovač je odgovorio: 'Što se tiče toga, mislim da ste blizu istine.'

Saborska zastupnica HDZ-a Sunčana Glavak kazala je i da je HDZ-ovoj zastupnici u Europskom parlamentu Ivani Maletić također dva puta bez objašnjenja otkazano gostovanje u emisijama HRT-a u koje je bila pozvana.

 

 

Iz kategorije: Hrvatska