Datum objave: 18. Kolovoz 2014

U Ininoj rafineriji kod Rijeke noćas planuo požar, vatrogasci se dva sata borili s vatrom

Nina Medić
Nina Medić

Noćas oko 22.30 sati u Ininoj rafineriji u Urinju kraj Rijeke buknuo je požar. Vatra je planula u glavnom pogonu za preradu nafte, javlja Index.

Isprva ga je gasilo 12 rafinerijskih vatrogasaca s 3 vozila, ali nisu bili u stanju sami staviti požar pod kontrolu te su im u pomoć priskočili vatrogasci riječke Javne vatrogasne postrojbe.  Dolaskom njih 16 i dodatnih 6 vozila, nakon gotovo 2 sata borbe s vatrom, požar je ugašen.

 

"Prva informacija o događaju došla nam je u 22.28, nakon čega smo zaprimili i službeni zahtjev za pomoći od strane rafinerijskih vatrogasaca. Požar je lokaliziran u 23.58, a ugašen u 01.08 gdje smo veliku pozornost usmjerili prema hlađenju kompletnog sistema" , rekao je za Index Dario Gauš, zamjenik zapovjednika riječke Javne vatrogasne postrojbe.

"Za vrijeme trajanja gašenje imali smo povoljan vjetar koji je produkte sagorijevanja usmjeravao prema moru. A nakon stavljanja požara pod kontrolu toksičnih plinova zapravo nije ni bilo. Sama sanacija požarišta je krenula odmah, tako da s te strane nema nikakvih opasnosti", kaže Gauš.

Iz Operativno-komunikacijskom centra PU primorsko-goranske kažu da, prema trenutnim informacijama, nema zagađenja okoliša. Šteta i uzrok požara biti će poznati nakon očevida koji je u tijeku.

Ovo nije prvi put da gori u postrojenju - požara u Urinju je bilo i ranijih godina.

Iz kategorije: Hrvatska