Datum objave: 19. Svibanj 2014

Sava i dalje prijeti, evakuacija i u Slavonskom Brodu

Diana Ferić
Diana Ferić

Iz slavonskobrodskog naselja Josip Rimac evakuirano je ukupno 715 stanovnika, koji su smješteni u udomiteljske obitelje te obližnje staračke domove i škole te mjesne odbore, objavljeno je na internetskim stranicama Grada Slavonskog Broda.

Sukladno odluci gradonačelnika Slavonskog Broda provedena je preventivna i djelomična evakuacija stanovnika Mjesnog odbora Josip Rimac. Evakuirano je ukupno 715 stanovnika od kojih je njih 50 starih, nemoćnih i invalidnih osoba, koje su smještene u domove za starije i nemoćne osobe i u udomiteljske obitelji.

U Mjesnom odboru Brodsko Vinogorje smještena je 201 osoba, a u Mjesnom odboru Podvinje njih 186, dok je 279 osoba sklonjeno u Osnovnu školu "Blaž Tadijanović" u Podvinju, navodi se u priopćenju.

Ističe se da su ugroženim građanima osigurani kuhani obrok, hrana i pelene za novorođenčad. Posredstvom Gradskog društva Crvenog križa stigli su pak madraci s posteljinom, koji su raspoređeni u privremene smještajne objekte.

U evakuaciju stanovništva i njihovo zbrinjavanje bili su uključeni povjerenici civilne zaštite MO Josip Rimac, MO Podvinje i MO Brodsko Vinogorje, pripadnici Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod, kao i Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije, Dom zdravlja, više poslovnih subjekata, kao i mnogobrojni građani koji su nudili smještaj sugrađanima u nevolji, zaključuje se u priopćenju.

Iz kategorije: Hrvatska