Datum objave: 16. Svibanj 2014

Oluje i kiše u unutrašnjosti, snijeg na Biokovu

Diana Ferić
Diana Ferić

Kiša i olujni vjetar otežavaju i usporavaju cestovni promet u većem dijelu Hrvatske - središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici i Slavoniji, pa je tako od jutros autocesta A1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica, otvorena samo za osobna vozila, a za ostala vozila obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali (D8) između Senja i Karlobaga zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina).

Sljemenska cesta zatvorena je za sav promet zbog uklanjanja stabala s kolnika.

Zbog vode na kolniku zatvoreno je više državnih i županijskih cesta na području Slavonije.

Povremeno jaki udari vjetra utječu na to da se na dionici autoceste A1 između Zagreba i Bosiljeva te od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do vijadukta Božići. vozi uz ograničenje brzine.

Na autocesti A1 kroz tunele Grič i Sveti Rok te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Tuhobić zbog radova se vozi jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo (kolona je oko dva kilometra), te na Tovarniku (kolona je oko 1,5 kilometara).

Zbog radova, za teretna vozila zatvoreni su granični prijelazi - Ilok, do 10. lipnja i Kamensko, do 19. svibnja, gdje je kamionski promet preusmjeren na granični prijelaz Vinjani Donji.

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen te katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Korčula i Split-Vis.

Na Biokovu - snijeg!

Zima se ne predaje pa je umjesto uobičajeno toplog svibanjskog jutra biokovske vrhove jutros zabijelio novi snijeg.
Na najvišem vrhu Svetom Juri palo ga je desetak centimetara, a temperatura se spustila na minus 1,3 Celzijeva stupnja, kazao je dežurni tehničar na odašiljaču HRT-a na Biokovu.

Ustvrdio je da je snježno vrijeme u drugoj polovici svibnja vrlo rijetko.

Na Makarskom primorju pada lagana kiša, temperatura je 12 Celzijevih stupnjeva, a vjetar je sasvim oslabio.

Nakon dvodnevnog prekida zbog jake bure, jutros u 6 sati uspostavljen je trajektni promet između Makarske i Sumartina na otoku Braču.

Iz kategorije: Hrvatska