Datum objave: 05. Ožujak 2014

Hrvatska se predstavlja na Berlinskom ITB-u, jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova

Nina Medić
Nina Medić

Internationale Tourismus-Börse (ITB), jedan od najvećih svjetskih turističkih sajova počinje danas u Berlinu. Zemlja partner je Meksiko, a svoju ponudu predstavit će i Hrvatska. U Berlinu je i Darko Lorencin, ministar turizma, Meri Matešić,  direktorica Hrvatske turističke zajednice i Mate Radić, direktor predstavništva HTZ-a u Njemačkoj, piše Index.

Više od 170.000 posjetitelja godišnje posjeti ITB na kojem se predstavlja 10 tisuća izlagača iz 180 zemalja. Na štandu veličine 220 metara četvornih bit će održana nacionalna prezentacija Hrvatske. Za promociju je zadužena Turistička zajednica.

Planirani su brojni sastanci s predstavnicima vodećih organizatora putovanja. Jedna od tema je jačanje turističke suradnje. Nedavno smo na turističkom sajmu u Muenchenu bili zemlja partner, a na važnost turističke prezentacije i pristnosti na sajmovima u nedavnom intervju Media servisu govorio je ministar Lorencin, javlja Index.

"Njemačka je naše tržište broj jedan. Predstavljamo naše ključne proizvode i novine. Bitan nam je diverzificiran pristup tim tržištima, ne samo putem sajmova nego i on line".

Ministar će sudjelovati na 4. UNWTO ministarskom summitu Put svile te održati sastanak s generalnim tajnikom Svjetske turističke organizacije Talebom Rifaijem i predsjednicom Odbora za turizam njemačkog Bundestaga, Heike Brehmer.

Iz kategorije: Hrvatska