Datum objave: 12. Veljača 2014

Nabujale rijeke:Vatrogasci u Zagrebu cijelu noć ispumpavali podrume

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog obilne kiše na zagrebačkom području, tijekom noći je bilo više od 65 intervencija vatrogasnih ekipa u poplavljenim kućama i podrumima, izvijestili su jutros iz zagrebačkog Centra 112.

Od 18 sati sinoć do tri sata jutros na terenu je bilo 65 intervencija vatrogasnih ekipa na ispumpavanju podruma i prizemlja kuća na cijelom zagrebačkom području, a ponajviše u Kašini te na velikogoričkom području i u zelinskom kraju, navode iz Centra 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Procjenjuju da će do jutra biti više od stotinu intervencija jer, kako navode, pozivi građana nisu prestajali tijekom noći i jutra pa od tri do pet ujutro broje 30-ak novih intervencija.

Slijede dani neizvjesnosti

Naglo topljenje snijega i obilne kiše prijete široj okolici Zagreba. Najteže je u Vrbovcu, gdje korita kanala i potoka ne mogu zadržati svu silinu nabujalih voda. Zbog kiše koja pada cijeli dan izlili su se rukavci i kanali. Kritično je u naseljima istočno od Zagreba prema Dugom Selu i Vrbovcu. Voda je ugrozila kuće i gospodarstva. I stanovnici Karlovca i okolice budno prate svoje rijeke. Vodostaj stalno raste, a vrhunac vodenog vala očekuje oko podneva.

Vodostaj Save poklopit će se s Kupom i narednih dana bit će proglašene izvanredne mjere obrane od poplava na mnogim područjima (Grad Zagreb, Zagrebačka županija, Karlovačka županija i Sisačko-moslavačka županija).

Zbog poplave zatvorene pojedine državne, lokalne i županijske ceste

Kolnici su mokri ili vlažni te skliski u većem dijelu zemlje, na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale mogući su odroni, a zbog poplave zatvorene su pojedine državne, županijske i lokalne ceste u Zagrebačkoj, Sisačko- moslavačkoj, Karlovačkoj, Ličko- senjskoj i Koprivničko- križevačkoj županiji, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub (HAK).
 

Iz kategorije: Hrvatska