Datum objave: 16. Siječanj 2014

Poskupljenje participacije i dopunskog zdravstvenog osiguranja?

Nina Medić
Nina Medić

Rajko Ostojić, ministar zdravlja najavio je povećanje trenutne participacije i cijene polica osiguranja.  „Ozbiljno razmišljamo, gotovo sam uvjeren da moramo povećati participacije od 10 kuna, ali i cijene polica dopunskog osiguranja. Došlo je vrijeme da se to mora napraviti, peta je godina recesije i moramo i na ovaj način uštedjeti u bolničkom sustavu. Razmišljamo da to sve vratimo na staro kako je prije bilo“, izjavio je Ostojić u emisiji Veto na Jabuci TV, piše portal24sata.

Ostojić je potvrdio kako je prošlu, 2013. godinu završio s novih 1,1 milijardu kuna duga u zdravstvu i kako je tu potrebno napraviti još ušteda kako zdravstveni sustav ne bi više bio u minusu, a priznao je i da je zdravstveni sustav u RH ''danas puno lošiji nego što se očekivalo i obećavalo prije dvije godine kada su došli na vlast'' te da su ''napravili tek 65% onoga što su obećali u Planu 21''.

Reagirajući na izjavu ministra Ostojića, iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje poručuju da jedinstvena cijena police od 70 kuna - osigurava stabilno financijsko poslovanje, uz izdvajanje u pričuvu, te da HZZO ne planira podizati cijene.

Iz kategorije: Hrvatska