Datum objave: 15. Siječanj 2014

Radimir Čačić izbačen iz HNS-a

Nina Medić
Nina Medić

Predsjedništvo HNS-a donijelo je danas odluku da je Radimir Čačić izbačen iz te stranke, a priopćila je čelnica liberala Vesna Pusić nakon dva i pol sata rasprave u središnjici u Zagrebu, piše t portal.

„Predsjedništvo HNS-a zasjedalo je u punom sastavu. Sve članice i članovi bili su prisutni i jednoglasno je odlučeno da se Radimir Čačić isključuje iz HNS-a. To je odluka koja je konačna po pravilniku o članstvu. Sutra će biti konferencija za medije gdje će biti sve detaljno obrazloženo“, rekla je šefica stranke Vesna Pusić.

Uoči sastanka, ministri iz HNS-a Ivan Vrdoljak i Andrea Zlatar nisu novinarima ništa otkrivali, a ni za sastanak se nije u javnosti znalo do posljednjeg trenutka. Detalje izbacivanja Čačića iz stranke Pusić će otkriti u četvrtak u devet, sat vremena prije sjednice Vlade.

Napetosti između Radimira Čačića i Vesne Pusić s ostatkom vodstva stranke započele su još prije Čačićeva izlaska iz Vlade i odlaska u zatvor zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim posljedicama u Mađarskoj. Odnosi su se zaoštrili kada je Čačić počeo, bez ovlaštenja stranke, govoriti u ime HNS-a na brojnim sastancima za vrijeme svojih slobodnih vikenda.

Iz kategorije: Hrvatska