Datum objave: 17. Svibanj 2023

GLAZBA / Vikend u Azimutu u znaku nove generacije i big indie žanra

Diana Ferić
Diana Ferić

Vikend u Šibeniku bit će u znaku neke nove generacije kada se govori o glazbi i izvođačima. U subotu, 20. svibnja, publiku spremni dočekuju zagrebački Tidal Pull, bend kojeg će povijest pamtiti, kako sami kažu, kao osnivače i kopljonoše big indie žanra. Sredinom prošle godine izdali su svoj album prvijenac „Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini” koji će u subotu predstaviti šibenskoj publici, ali ne prije nego kao predgrupa nastupi Aracataca, mladi šibenski bend koji je osvojio srce publike u prosincu lani i opet nedavno. Ulaznice su prodaji online na Entrio.hr ili u Azimutu koji se sprema za još jedan koncert iz programa „Nevidljiva scena”.



NEKA NOVA BIG IMENA

Jedva čekamo doći svirati u Šibenik. Nismo još nikako, a imamo neke ljude koji su nas pitali kad ćemo konačno doći i evo nas u subotu u Azimutu”, priznao je Ivan Blažinović, gitarist benda koji je oduševljava publiku otkako su se pojavili na sceni. A ove subote imaju premijerni koncert u šibenskom Azimutu u okviru programa „Nevidljiva scena” gdje će predstaviti svoj debi album „Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini” koji je početkom ove godine izašao i na vinilu.

Program „Nevidljive scene“ održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH. Sufinanciran je sredstvima HDS-ZAMP-a, a sponzor je GRIF.

Tidal Pull su bend koji miksa shoegaze i indie rock što su dečki opisali kao – big indie žanr, a kako točno zvuče i kako taj big indie zvuči uživo moći će se provjeriti 20. svibnja, od 21 i 30 kada prvo na scenu stupa Aracataca. Ulaznice za ovaj glazbeni spektakla sa sredine mjeseca su u prodaji bilo online na Entrio.hr bilo u Azimutu.

Članovi Aracataca benda upoznali su se u prosincu lani, da bi potom zajedno zasvirali na koncertu u sklopu turneje Superval- a "Sastavili smo se prije niti pola godine, zovemo se Aracataca. „Potječemo iz Šibenika i sviramo indie rock. Objavili smo demo snimke za naš prvi EP”, poručili su iz šibenskog srednjoškolskog benda kojemu mnogi žele svjetlu glazbenu budućnost. Aracataca su: Tara Šolić (lead vokal, ritam gitara), Lorenzo Ušić (lead gitara), Ivan Stošić (vokal, bas) i Filip Laća (bubanj)".

PETAK U AZIMUTU

Znači glazbu s vinila iz slušaonice „Selected” Andrije Bakule. Bakula ima više od deset godina iskustva za DJ pulom. Neokrunjeni kralj baratanja mixerom, izgradio je prepoznatljiv stil kojeg publika voli. Krasi ga širok glazbeni izbor pa nerijetko iznenadi mixom novih i starih izdanja. Upad je slobodan.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli