Datum objave: 04. Srpanj 2022

11. ŠIBENIK DANCE FESTIVAL: Otvara ga predstava Ramazuri koja elemente suvremenog plesa spaja s plesnim cirkusom

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Jedanaesti Šibenik Dance Festival otvorit će Eva Duda Dance Company iz Mađarske s plesnom predstavom Ramazuri.

Riječ je o predstavi koja elemente suvremenog plesa spaja s plesnim cirkusom. Nova predstava slavne koreografkinje Eve Dude na pozornicu donosi glazbu uživo, grandiozne akrobacije i duhovite neverbalne dijaloge.

Predstava će biti izvedena na Tvrđavi svetog Mihovila u Šibeniku u ponedjeljak 25. srpnja 2022. godine s početkom u 21 sat.

U našoj se predstavi ples isprepliće s akrobatskim cirkuskim elementima. Rezultat je sjajna karnevalska atmosfera! Predstava je virtuozno putovanje koje je uistinu zabavno gledati. Ramazuri budi našu razigranu stranu. U životu volimo iznenađenja i smijeh. Zato predstava oduševljava publiku od 6 do 96 godina“, kazala je Eva Duda.

Smatra kako umjetnost i zabava idu ruku pod ruku.

Kazalište obiluje zabavom! Meni je bio užitak stvarati ovu predstavu, a najljepša mi je nagrada vidjeti da se ljudi uz nju dobro zabavljaju. Živa glazba, šarmantni likovi i ples najbolji su recept za zabavu! Jako smo uzbuđeni što stižemo u Hrvatsku i što ćemo ovu našu novu novcatu predstavu moći izvesti na veličanstvenoj manifestaciji u Šibeniku“, rekla je Eva Duda.

Eva Duda Dance Company za Hrvatsku se sprema nakon što je prošli mjesec s predstavom Zrcalo gostovala u Sjedinjenim Američkim Državama. Predstava Ramazuri tek počinje osvajati svjetske pozornice. Do sada je izvedena, osim u nekoliko mađarskih gradova, u Kölnu i Ljubljani.

Vjerujemo kako će i publiku u Šibeniku ova predstava ostaviti bez daha te napuniti pozitivnom energijom! Za otvorenje svakog Šibenik Dance Festivala biramo vrhunsku plesnu produkciju – predstave slavnih svjetskih plesnih umjetnika i plesnih kompanija. Tada Tvrđavom svetog Mihovila zavladaju originalni kreativni koncepti, uzbudljive koreografije i tehnički besprijekorni plesači. Pod zvjezdanim nebom iz gledališta s pogledom na more posjetiteljima je to iskustvo za pamćenje“, kazala je Zorana Mihelčić, umjetnička direktorica Šibenik Dance Festivala.

Eva Duda Dance Company je predstavu Ramazuri napravila u suradnji s Narodnim plesnim kazalištem u Budimpešti. Scenografiju, koncept i koreografiju potpisuje Eva Duda, a glazbu su skladali Izsák Farkas i Dávid Szarvas koji je i izvode uživo na pozornici. Kostimograf je Julcsi Kiss, a dizajner svjetla József Pető.

Prije predstave Ramazuri u sklopu svečanog otvorenja 11. Šibenik Dance Festivala u uvodnom će show programu nastupiti The Kate Jablonski Statement iz SAD-a. Izvest će ulomak iz plesne predstave Dream State čiju koreografiju potpisuje Kate Jablonski.

Šibenik Dance Festival se održava od 25. do 30. srpnja 2022. godine. Festival podupiru Grad Šibenik, Ministarstvo kulture i medija, Šibensko-kninska županija, Nacionalni park Krka te turističke zajednice Šibenika i Šibensko-kninske županije. Festival se održava u suorganizaciji s Tvrđavom kulture Šibenik.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli