Datum objave: 21. Svibanj 2022

KONCERT ZA PAMĆENJE / Gospel u crkvi Gospe van Grada oduševio Šibenčane, za kraj Amazing Grace

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenske glazbene dive, mezzosopranistica Nera Gojanović i pijanistica Gordana Pavić oduševile su publiku svojim gospel koncertom koji su održale sinoć u crkvi Gospe vanka Grada u u spomen na pokojnu Jagodu Ivančević Perković, karizmatičnu profesoricu solo pjevanja u Glazbenoj školi „Ivana Lukačića. Publika je uživala i u izvedbi i u izboru pjesama.
„Vrlo je bogat repertoar afro američkih duhovnih pjesama i zaista nam je bilo teško napraviti odabir. Odlučile smo se za one koje su nama najdraže i drago nam je da su se svidjele i vama”, kazala je Nera Gojanović nakon što su izazvane dugotrajnim pljeskom izašle na bis i otpjevala Amazing Grace.

Za Neru Gojanović bio je to i emotivan koncert jer je posvećen njezinoj profesorici solo pjevanja koja joj je puno pomogla da izabere svoj profesionalni put. Kroz klasu prof. Jagode Ivančević Perković prošli su brojni učenici koji su završili glazbenu akademiju. Njezin najpoznatiji brend bio je pet sopranistica. To su bile njezine učenice Ivana Krajina, Maja Jakoliš, Martina Klarić, Nikolina Mazalin i Nera Gojanović. Tu su bile i Dragan Brkić, Dragana Knezić i Ana Grubić koja je danas profesorica u šibenskoj glazbenoj školi.
To je prvi put da se odaje javno počast toj glazbenici i profesorici glazbe,a organizator koncerta je HNK u Šibeniku.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli