Datum objave: 30. Kolovoz 2021

NOVI SERIJAL NA YOUTUBE KANALU / Buki Skandal i Tarik Džinić snimaju YouTube serijal za 24 sata, a u njemu ima i Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Buki Skandal, romski pjevač i glazbenik rođen u Puli, koji svojim šarmom osvaja publiku, a zapažen je bio i u emisiji Super talent i mladi bosanskohercegovački glumac  Tarik Džinić, najpoznatiji po ulozi Džebre iz serije "Lud, zbunjen, normalan"  i mladog Izeta Fazlinovića u seriji "Konak kod Hilmije" glavni su akteri te scenaristi serije kratkih  humorističnih emisija koju pod nazivomk “Tarik i Buki” snimaju  za 24 sata, a uskoro će biti  emitirana na YouTube kanalu. U njoj ima i Šibenika jer im je producent Šibenčanin Mario Gaćina, student  na zagrebačkom Vernu, na Studiju filma, televizije i multimedijskog oblikovanja, a i on će se pojaviti kao glumac u dvjema epizodama. Susreli smo ih u Šibeniku gdje su također snimali neke od scena za svoj serijal.

Serija govori o zgodama  i nezgodama Bukija  i Tarika, Roma i Bosanca  koji se, prema scenariju, slučajno upoznaju na zagrebačkom autobusnom kolodvoru na putu za Njemačku u koju odlaze kao mladi gastarbajteri.

“Priča je jednostavna i vrlo duhovita. Njih dvojica, odnosno nas dvojica se nigdje dobro ne snalaze, stalno upadaju u neke probleme, ali uvijek im je netko drugi za to kriv, a svoje greške ne priznaju. Kroz tu priču želimo prikazati mentalitet ljudi s ovih naših prostora koji je vrlo sličan ma iz kojeg kraja dolazili”, kažu Buki i Tarik.

Buki i Tarik se nisu stvarno upoznali na autobusnom kolodvoru već ciljano, na  Bukijev poticaj, Nazvao je  Tarika i predložio mu suradnju na jednom glazbenom projektu. Čim su se našli  “kliknuli” su  jer su sličnog senzibilitete iako dolaze iz različitog okruženja. Imaju sličan smisao za humor  pa su odlučili zajedno napisati scenarij za seriju  i  predložili  dnevniku 24 sata da ih financijski podrže.

“Njima se ideja jako svidjela i krenuli smo u akciju.  Povezali smo se  s produkcijskom kućom Playbox koju vode dvoje mladih ljudi, Nina Kukić i Karlo Gagulić  studenti  Veleučilišta Vern, a upoznali smo ih u Sarajevu. Njihova dva filma bila prikazana u omladinskom programu. Snimatelj nam je  Juraj Ćurdo također njihov kolega. U seriji smo angažirali  i poznate glumce poput Jasne Žalice, moje profesorice na Akademiji, Borke Perić, Milana Pavlovića, poznatog  i kao Dino Mehmedamujkić iz serije "Lud, zbunjen, normalan" još nekih drugih, otkriva nam Tarik,a Mario dodaje kako će se pojaviti i još jedno poznato estradno ime, ali za sada je to tajna.

A kako je Šibenčanin Mario Gaćina ušao u tu priču?

Jednostavno. On je dio ekipe s VERN –a  koja je sa svojim filovima nastupila u omladinskom programu Sarajevo film festivala s kojom su se glavni akteri upoznali i povezali i  angažirali su ga. Serijal su počeli snimati u Sarajevu, a slijedi  snimanje u Zagrebu i Puli.

Buki i Tarik imaju i svoje odvojene karijere. Buki je uspješan glazbenik koji  s romskim orkestrom nastupa u regiji i izvan nje. Snimio je i duet s Alkom Vujicom, njezinu poznatu pjesmu “Lađi mi” na romskom. Na You tubu ima više od 200 000 pratitelja. Od njega smo doznali da ima I glumačko iskustvo I to s kazalištem Ulysses. Rade  Šerbedžija ga je angažirao još kao dječaka u nekoliko predstava tog teatra.

Tarik je nedavno diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti u Sarajevu. No prije toga se proslavio ulogama u televizijskim serijama,a glumio je još kao student  na  kazališnim daskama. U Kamernom teatru 55 igra predstavu "Tri sestre" redatelja Pjera Žalice. Prvu ulogu u dugometražnom filmu očekuje ove ili naredne godine. Riječ je o jednoj zanimljivoj epizodnoj ulozi u filmu "Gym" Srđana Vuletića, koji smo trebali snimati prošle godine kada nismo očekivali pandemiju. Počeo sam dobivati ponude da reklamiram neke proizvode na Instagramu što mu je posve novo.

A Buki I on namjeravaju nastaviti suradnju. Pripremaju jedna glazbeni project, ali I kazališnu predstavu u vlastitoj produkciji s kojom ćele gostovati u klubovima i na manjim scenama.

Možete ih pratiti i na Instagramu  Tarik i Buki.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli