Datum objave: 25. Srpanj 2021

SJEĆANJE NA ARSENA / Uz Arsenove pjesme i Gradski komorni orkestar Šibenčani obilježili Arsenov rođendan

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je večeras, zahvaljujući događanju koje je na skalinama između katedrale i Muzeja  organizirao Gradski komorni orkestar, proslavio rođendan Arsena Dedića, istina nešto prije 28. srpnja kada je rođen, kako bi preduhitrili strože epidemiološke mjere koje sutra stupaju na snagu. Svirali su poznate Arsenove pjesme. Koncert su započeli glazbom iz serije Prosjaci i sinovi i nastavili ga  pjesmom koju još uvijek izvodi Gabi Novak - Ti me voliš na svoj način da bi koncert završili potpurijem  Arsenovih dalmatinskih pjesama  i šlagera od Vratija se Šime do Čiribilibera Mare moja  i  pjesme Šibenik spava. Posjetitelji su  sramežljivo uz njih pjevušili. Nismo primjetili nikod od predstavnika gradske vlasti niti kulturnih institucija osim Branka Viljca, direktora  Večeri šansone, a u publici je bio i poznati šibenski pjevač Ivo Pattiera.

Uz Gradski komorni orkestar, Arsenove su pjesme i skladbe svirali  solisti Katarina Žaja, Lovre Tunuković, Katarina Mileta, Marta Burazer, Tara Šolić, Petromila Jakas i Marinko Lasan Zorobabel pod dirigentskom palicom  Jure Celića.
Obilježavanje Arsenovog rođendana inicirao je šibenski snimatelj i producent Željko Petreš organiziravši prvi put 2017, godine na istom mjestu događanje pod nazivom "Kava s Arsenom", a i tada je Arsenove pjesme svirao Gradski komorni orkestar.
Iz kategorije: Glazba & Spektakli