Datum objave: 23. Kolovoz 2020

ŠIBENSKI SANREMO / Ovogodišnji Festival dalmatinske šansone donio niz odličnih skladbi i interpretacija, pobjednici 4 tenora i Neno Belan & Klapa Cambi

Diana Ferić
Diana Ferić

Pod strogim epidemiološkim mjerama zbog kojih je u publici, umjesto nekadašnjih preko 1000 bilo svega 268 mjesta održana je sinoć, na trgu između katedrale i Gradske vijećnice Večer novih skladbi, jedina večer ovogodišnje 23. festivala dalmatinske šansone u Šibeniku. Šteta, što se morao održati u tako reduciranom izdanju bez uobičajenog šušura jer mnogi su se složili da je to bio, glazbeno gledano, jedna od najuspješnijih festivala. Bilo je predvidivo da će najveći broj glasova publike dobiti 4 tenora, ljubitelji šibenske publike s pjesmom "Moja Dalmacija" koju je napisao Goran Karan jer su izazvali jake emocije, a oko odluke Žirija da prva nagrada pripadne Neni Belanu i klapi Cambi za pjesmu "Ne volim jugo" bilo je različitih komentara u publici.

 

S tim se složila i hrvatska glazbena diva, šibenska nevista Gabi Novak koja je bila u publici i sve pomno odslušala. "Zaista su organizatori bili u pravu kada su kazali da bi i Arsen odobrio pjesme koje su odabrane za ovu večer. Bilo je zaista odličnih izvedbi, pogotovu su me se dojmile neke mlade pjevačice sa svojim glasom i interpretacijom", kazala nam je Gabi Novak. Na sinoćnjoj Večeri novih skladbi bilo je i puno kantautora, a posebno je bio zapažen nastup mlade Kristine Boban koja je dobila nagradu za najbolju interpretaciju svoje pjesme "Zemlja i zrak". Bio je to svojevrsni perfomance za koji ju je inspirirala popularna Khaleesi iz serijala 'Igra prijestolja'.

 

 

Prva nagrada publike - 4 tenora - Moja Dalmacija

Druga nagrada publike - Krešimir Batinica - Za mene nemoj pitati

Treća nagrada publike - Matija - Ti pojma nemaš

 

Prva nagrada žirija - Neno Belan & Klapa Cambi - Ne volim jugo

Druga nagrada žirija - The Obala - Od tebe ća

Treća nagrada žirija - Martina Majerle - Volin kad si tu

Nagrada za najbolje kantautorsko djelo - Elis Lovrić - Je ča je

Najbolji debitant - Anja Viktoria Peršić - Tvrđave

Najbolji tekst - Joško Markov (Dite moje - Duje Stanišić)

Najbolja interpretacija - Kristina Boban - Zemlja i zrak

Najbolji aranžman - Aleksandar Valenčić (Tvrđave )

Najizvođenija pjesma s prošlogodišnje Šansone - Neno Belan - Lito umire

Zbog pandemije otkazana je prva festivalska večer koju su organizatori namjeravali posvetiti Arsenu Dediću koji je umro 17. kolovoza 2015.

Organizatorima, Šibenik koncertu treba odati priznanje za to što su unatoč tim izvanrednim okolnostima, desetkovani prihoda uspjeli publici prirediti glazbene užitke u kojima su uživali i gledatelji i slušatelji HRT -a jer je bio izravni televizijski i radijski prijenos te večeri. A zahvaljujući nekim pjesmama i odličnim izvedbama zaista je zaslužio epitet šibenski Sanremo.

Poslušajte izvedbu pjesme "Moja dalmacija" nakon proglašenja pobjednika.

 

Video

Iz kategorije: Glazba & Spektakli