Datum objave: 19. Srpanj 2020

DOKAZALI SU DA SE MOŽE / Ljubitelji DUB i Drum and Bass glazbe uživali u COVID safe zoni na Seasplash festivalu na Martinskoj

Diana Ferić
Diana Ferić

Taman ljudi za COVID Safe zonu, opuštena atmosfera i dobra plesna glazba uz odlično dizajniranu rasvjetu, najkraći je opis protekla tri dana Seasplash festivala koji se održava na Martinskoj, uz sve propisane uvjete zaštite od koronavirusa, od toga da vam se na ulazu mjeri temperatura do dezinfekcije ruku i poštivanja fizičke distance. Organizatori, udruga Pozitivan ritam uspjeli su, na tragu aktualne situacije, ulaska u fazu suživota s koronom, pokazati da se može na životu održati kreativna, ili tzv. ‘event’ industrija, kao važna grana gospodarstva i turizma, istina, ne računajući na iole masivniji odaziv publike i profit.

"Seasplash se, pogotovu ove godine, doima kao oslobođeni teritorij, slobodna hipi-zona koju se cijela ova distopična 2020. gotovo pa ne dotiče. Organizatori festivala na Martinskoj su sve ove mjesece, uključujući i ultra-pandemijske ožujak i travanj, najavljivali nove izvođače i ostale detalje kao da se ništa na svijetu nenormalnoga ne događa. Termini se nisu mijenjali, festivali ni u jednom trenutku (barem na vani) nisu dolazili u pitanje. Jedino su otpali Asian Dub Foundation kao headlineri i to je uglavnom sva šteta koju je covid nanio Martinskoj", kakio je napisao Marko Podrug na portalu Ravnododna.

"Bio sam sva tri dana na Festivalu i zaista "kapa dolje" organizatoru. Bilo je to, istina, po posjećenosti jedno mini izdanje, ali to nije narušilo ono po čemu je Seasplash prepoznatljiv i zaista sam uživao. Pokazali su da ni u ovim teškim vremenima ne treba odustajati od ovakvih događanja i predati se", kazao nam je Igor Bergam, predsjednik udruge P.A.R.K. koja ima bogato iskustvo organiziranja glazbenih festivala.

Glazbeni programi događali su se na tri pozornice, a najsimpatičnija po izgledu bila je ona skrivena u šumi, bogom dana za čilanje. posjetitelji koji su kampirali na Martinskoj danju su uživali u blagodatima te morske oaze.

Protekla tri dana nastupili su Zion Train, Bas kultura,Digitron,Munchies Sound System,Algoriddim,TEKITOKA,Kodin,Lowre Glant,Skandal Rankin zvuk, Yves Taquet, Groove Payaz, Phat Philie, Roots in Sessiion, Kandžija i Filip Motzovunski , a danas, zadnjeg dana uživat ćete uz IRON DUBZ, BarabaDub SoundSystem, Jahsticesound, Homegrown Sound, Rasta Altitude Sound, Bellyfull Bellyfull Bussy Baldhead.

Ovogodišnje izdanje ArtSplash-a obogatilo je  osam domaćih umjetnica i umjetnika koji su  u šarenim i veselim tonovima oslikalui zidove festivalske lokacije na Martinskoj,a zanimljiva je bila i ponuda vegetarijanskih jela.

FOTO: Danijel Ferić i Facebook Seasplash festivala

Iz kategorije: Glazba & Spektakli
Označeno u: