Datum objave: 18. Srpanj 2020

POSVETA MALOJ LOŽI I KUMPRAVERDAMA / Na Maloj loži zasvijetlila originalna lampa La Baba uz dobru kapljicu i glazbeni set Lawrence Kleina iz RatCata

Diana Ferić
Diana Ferić
Kad se šibenski kreativci slože i svatko najbolje napravi svoj dio posla onda to ne može ispasti loše što potvrđuje i sinoćnje događanje koje je na najbolji mogući način oživjelo Malu ložu. Predstavljeno je "novo čedu" šibensko studija Idearum Franke  Baranović i Antonija Šunjerge - originalna lampa nazvana La Baba  koja ima vlastito punjenje i  svijetli  bez prestanka 20 sati.
"Imaju svoju vlastitu bateriju i posveta su babama, kupravendama, koje su kupovale prodavale na Maloj loži, toplini djetinjstva, ja sam ih ručno oslikala, cvitićima, jer su i te naše žene imale vešte, šudare i traverše na cvitiće.,", izjavila je autorica Franka Baranović, a uz La Babu i  La Dida  jer posebne klupe koje su dizajnirali za Malu ložu podsjećaju na didu sa štapom. 
Zasad su lampe napravljene četiri, kao prototipovi, ali uskoro bi se, kad se dorade mogli naći i u prodaji, piše Šibenski.hr. 
 
 
Soundtrack za promociju svjetla, vina i zelenila na bancima bio je glazbeni set šibenskog DJ-a i producenta Lawrence Kleina iz RatCat kolektiva koji je predstavio svoj aktualni projekt Soundtrack Croatia - video DJ setove snimane na atraktivnim lokacijama s ciljem promocije hrvatske turističke ponude, elektroničke glazbe i moderne video produkcije.
To je druženje bilo "začinjeno" i poznatim vina vinarije Ante Sladić, a za sve su zaslužni Deni Design, Idearium, Spirit by T.B., Mediteran Produkcija, Ante Sladić Vino, O.P.G S'Olio, Na Maloj Loži, Black Orange, Valerio Baranović, PaleolitiK, Marijana Perinić, Zeljana Sikic, Loredana Bahorić, Maro Pitarević i šibensko Veleučilište jer je to organizirano u sklopu njihovog projekta  RECOLOR  cilj kojeg je oživjeti Malu ložu što im očito uspijeva. 
FOTO: Ante Baranić
Iz kategorije: Glazba & Spektakli