Datum objave: 29. Ožujak 2020

GRUPA "TIME" / "Croatia records" objavio prvi album grupe "Time" i na CD-u, a Dado Topić samo u časopisu "Volim Šibenik" priča kako je on nastao!

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nakon što je krajem prošle godine "Croatia records" objavio novo vinilno izdanje prvog albuma legendarne grupe "Time", najbolji rock album ikada snimljen na ovim prostorima objavljen je i na CD-u u bogato opremljenom digitpack izdanju. Uz CD na koji je otisnut identični tonski zapis kakav je na vinilnom reizdanju, digitpack sadrži i knjigu od 32 stranice s biranim tekstovima uglednih rock kritičara o grupi "Time".

Od 1972. godine kada je grupa "Tim" objavila album (treći rock LP u bivšoj Jugoslaviji!) ovogodišnji CD 25. je reizdanje tog epohalnog albuma koji s vremenom ne samo što ne stari nego zvuči sve bolje i osvaja sve više poklonika prave, istinske rock glazbe s dušom i stavom.

O tom albumu koji danas čvršće nego ikada slovi za najbolji domaći rock album, uz sve što je o njemu i grupi "Time" napisano ne zna se puno osim da sadrži glazbu koja osvaja ljubitelje rock glazbe iz naraštaja u naraštaj. Najmanje se zna, jer o tome nikada nitko nije ništa napisao, kako su nastale pjesme "Istina mašina", "Pjesma broj 3", "Hegedupa upa", "Kralj alkohol" i "Za koji život treba da se rodim".

A kako su stvarane i kako su se rađali glazba i stihovi utisnuti u taj jedinstveni nosač zvuka koji pripada među najvažnije stupove domaće rock kulture, ekskluzivno u časopisu "Volim Šibenik" potanko opisuje i objašnjava, njihov autor, pjevač, pjesnik, skladatelj, rock ikona Dado Topić.

Sve o tome kako je nastao prvi album grupe "Time" i kako su stvarane pjesme na njemu možete pročitati u 40. i 41. broju časopisa "Volim Šibenik" koji je besplatno dostupan na ISSUU internetskom kiosku: 

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK BROJ 40

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK BROJ 41

 

 

Iz kategorije: Glazba & Spektakli

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3