Datum objave: 03. Ožujak 2020

CHEFS' STAGE / U Šibeniku ćemo gledati najbolje majstore visokog slastičarstva današnjice

Diana Ferić
Diana Ferić

Prilog Jutarnjeg lista Dobra hrana otkriva što se sve priprema na ovogodišnjem izdanju kongresa gastronomije i ugostiteljstva Chefs' Stage koji će se  treću godinu zaredom Šibenik učiniti svjetskim centrom, ne samo kulinarstva, nego i visokog slastičarstva. Publiku Chefs' Stagea će svojim najslađim umjetničkim kreacijama očarati slavni domaći i strani pastry chefovi Tea Mamut, Robert Hromalić, René Frank i Vinesh Johny, prenosimo iz Dobre hrane

  U Šibeniku ćemo gledati najbolje majstore visokog slastičarstva današnjice i isprobati njihova božanstveno ukusna umjetnička djela

Njihove su slastice hedonistički spoj modernih tehnika i obožavanih tradicionalnih okusa, ovijene finoćom i estetikom te začinjene prstohvatom mašte i kreativnosti majstora umjetnika. Slastičarstvo je u svojim najvišim sferama jako precizna znanost, a savršeno vladanje tehnikama se podrazumijeva. No, visoko slastičarstvo je ujedno i vrhunska umjetnost koja teži klasičnoj skulpturalnosti, ali i sjajan primjer kako se savršenstvo i elegancija uvijek susreću u jednostavnosti.

Haute Pâtisserie u Šibeniku

Tea Mamut je omiljena hrvatska slastičarska zvijezda koja je svoju ljubav prema pripremi kolača ovjenčala prestižnom diplomom njujorške škole Culinary Institute of America. Tijekom školovanja stažirala je u restoranima Jean-Georges i Daniel, oba s čak tri Michelinove zvjezdice, pod budnim okom velikih pastry chefova Johnnyja Iuzzinija i Dominiquea Ansela, slavnog tvorca Cronuta, hibrida kroasana i krafne.

U njujorškom restoranu Daniel radila je više od godinu dana, a zatim i u njemačkom restoranu s tri Michelinove zvjezdice, La Vie. U Hrvatskoj je radila kao pastry chef u dubrovačkom restoranu Gil’s, hvarskom restoranu DiVino i splitskom restoranu Perivoj, a od 2016. Split je bogatiji za Teinu vrhunsku slastičarnicu O’š kolač. Tea Mamut je u širokim krugovima popularna i zbog svoje TV emisije, ali i uloge u žiriju TV showa „3,2,1-peci!“.

Više pročitajte na Dobra hrana

foto: Pelegrini

Iz kategorije: Glazba & Spektakli