Datum objave: 11. Veljača 2020

SRETAN ROĐENDAN / Tom i Jerry, naši voljeni prijatelji iz nezaboravnih crtića slave 80. rođendan!

Diana Ferić
Diana Ferić

Tom i Jerry, plavi mačak i smeđi miš, slavni junaci iz jednog od najpopularnijih i najomiljenijih crtanih filmova koliko među djecom možda još i više među odraslima slave čili, veseli,slavni danas kao i kada su se prvi puta pojavili 1940. godine, 80. rođendan.

Taj crtić jači od vremena, mode, prolaznosti, modernih tehnologija i zaborava, obilježio je živote desetinama naraštaja, a njegove epizode nastale prije osam, desetljeća jednako su svježe, uzbudljive i zabavne kao prvog dana.

Teško da postoji itko tko nije gledao Toma i Jerryja, čudesne animirane likove rođene u tvornici čarolija zvanoj "Disney". Stvorio ih je kreativni tandem William Hanna i Joseph Barbera, a koliko su to dobro napravili svjedoči nominacija za Oscara već nakon prve epizode.

Danas je zaboravljeno, a i sasvim je nevažno da je tom započeo svoj crtani život kao Jasper, a Jerry kao Jinx, ali je zanimljivo da su i u socijalističkoj Jugoslaviju u kojoj su junacima crtanih filmova mijenjana imena tom i Jerry ostali Tom i Jerry čak i tamo gdje se pisalo Tom i Džeri.  

Umjesto čestitke, guštajte u prvoj epizodi Toma i Jerryja i uživajte u vragolijama tih osamdesetogodišnjih mladića:  

https://www.youtube.com/watch?v=eCTkI7O3rOk

Iz kategorije: Glazba & Spektakli
Označeno u: