Datum objave: 09. Siječanj 2020

REZIME ADVENTURE I DOČEKA / Znatno više gostiju nego lani, Šibenik jedini imao inozemnog izvođača

Diana Ferić
Diana Ferić

Novu godinu u Šibeniku dočekalo 73 posto  više stranih gostiju nego godinu dana ranije, a stigli su iz Italije, SAD-a, Slovenije, Njemačke , pa čak iz Tajvana i Tajlanda! Šibenska Adventura privukla je 38 posto više gostiju  što domaćih, što stranih, u odnosu na prethodnu godinu, a na samo finale Adventure – na novogodišnji doček – došlo je 46 posto više gostiju nego prošle godine. Slavilo se ispred tri pozornice istovremeno, predstavilo šest glazbenih imena, a Šibenik je jedini u Hrvatskoj 2020. godinu dočekao s međunarodno priznatim izvođačem, Stereo MC's  inventura  blagdanskih događanja u Šibeniku, objavili su organizatori.

Prema istraživanju medija, 84 posto  Šibenčana kaže da bi Adventura trebala trajati do 6. siječnja, a organizatori pitaju: zašto stati na tom datumu? Nošeni pozitivnim dojmovima svojih sugrađanki, sugrađana i njihovih gostiju, te malko potaknuti siječanjskom depresijom, organizatori Adventure odlučili su organizirati Adventura Afterparty u Azimutu (AAA), i reći „adio“ Adventuri!

 

Rezime 27 dana ovogodišnje Adventure izgleda ovako: preko 50 raznolikih programa, od glazbenih, scensko-izvedbenih pa do radionica za najmlađe, u sklopu Adventurice. Kroz Galeriju Matija prošlo je oko 2 000 naših najmlađih sugrađana i njihovih roditelja koji su izradile stotine umjetničkih djela nastalih naravno recikliranjem materijala, a sve pod imperativom ekološke održivosti, i u suradnji s generalnim pokroviteljem Adventurice – Nacionalnim parkom Krka.

 

Na tri pozornice – u Parkiću (Perivoj Roberta Visianija), na Maloj loži te onu ispred katedrale Sv. Jakova – stalo je 30 glazbenih događanja kojima su se predstavili lokalni glazbeni sastavi jednako kao i oni nacionalno poznati. Uživalo se u gastronomskim inovacijama lokalnih ugostitelja, te na najslađem gastronomskom natjecanju Fritualada, a jedinstvene božićne poklone pronalazilo na Adventurinom Sajmiću koji se smjestio na trg Medulić.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli