Datum objave: 02. Prosinac 2019

ISTINE I LAŽI O HRANI: Anita Šupe sutra u Šibeniku govori o tome kako promjenama prehrane možemo biti zdravi i pomladiti se

Diana Ferić
Diana Ferić
Prehranom do zdravlja tema je radionice koju će sutra u svom rodnom Šibeniku održati  Anita Šupe trenutno jedna od najtraženijih nutricionistkinja u Hrvatskoj   čije su radionice i tribine diljem Hrvatske uvijek dupkom pune. Ona je, kao što je poznato zagovornica LCHF prehrane a cilj joj je, kako kaže, inspirirati ljude da promjenom prehrambenih navika preuzmu odgovornost za svoje zdravlje. 
Anita Šupe govorit će sutra na predavanju u Šibeniku o najvećim problemima modernog načina prehrane, ali i o tomu kako jednostavnim promjenama prehrambenih navika možemo postići velike benefite za zdravlje ,ali i o LCHF prehrani kao načinu mršavljenja bez gladi. 
Na predavanju ćete čuti i zanimljive teze o tomu ima li uopće zdravog kruha ili pak kako drugačijim rasporedom obroka/posta postići autofagiju - iscjeljivanje i pomlađivanje. Predavanje počinje u 17 sati u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić", a ulaznica stoji 50 kuna. Možete je kupiti preko Entria ili na ulazu. 
 
 
"Zagovaram  povratak na tradicionalnu izvornu prehranu kakva je nekada bila, prije razvoja prehrambene industrije, kada bolesti modernog čovjeka nisu niti postojale ili su bile vrlo rijetke. Moj cilj s knjigama, kao i sveukupnim radom i angažmanom je inspirirati ljude da promjenama prehrambenih navika preuzmu odgovornost za svoje zdravlje u vlastite ruke. Ponosna sam što sam sa svojim knjigama, blogom te neumornim gostovanjima, predavanjima i promocijama, u našim krajevima pokrenula jednu malu prehrambenu revoluciju za povratak prirodnom izvornom načinu prehrane. Led je probijen i danas se ovoj filozofiji prehrane priključuje sve veći broj stručnjaka", kaže ona. 
 
 
 
 
Anita Šupe je u Švedskoj sam diplomirala prehranu i nutricionizam na Geteborškom sveučilištu. Za razliku od većine nutricionista, nije osjećala obavezu slijediti službeno prihvaćene stavove i prehrambene smjernice, jer sam se uvjerila da su znanstveno neosnovane, tj. rezultat loše provedenih zastarjelih istraživanja i iznad svega komercijalnih interesa.Njezino  znanje je, osim onog formalnog školskog, utemeljeno na samostalnom izučavanju stručne literature o utjecaju prehrane na zdravlje. Tako je  2010. godine pokrenula blog Istine i laži o hrani u kojem  se, prva na Balkanu, usprotivila ustaljenim ,ali pogrešnim teorijama, razotkrivajući mitove i zablude o “zdravoj” i “nezdravoj” prehrani i dijeleći najnovija saznanja o tome kako uz prirodnu izvornu prehranu doći do boljeg zdravlja i normalne tjelesne težine.
 
Njezina knjiga Istine i laži o hrani koja je izašla prvi put 2012. godine, a 2015. u novom revidiranom i proširenom izdanju, tiskana je u rekordnih 20.000 primjeraka samo u Hrvatskoj, a izašla je i na slovenskom, srpskom, makedonskom i engleskom jeziku. 2013. izašla je i njezina druga knjiga Prva hrvatska LCHF kuharica u suradnji s fotografkinjom A. Miljević, kao praktičan vodič za Paleo LCHF način života, te je također doživjela visoku tiražu od 16.000 primjeraka.
Iz kategorije: Glazba & Spektakli