Datum objave: 23. Studeni 2019

A I VI STE S NAMA IAKO VAS NEMA: Održan još jedan emotivni koncert sjećanja na šibenske tenore

Diana Ferić
Diana Ferić
Petnaestu godinu za redom u Šibeniku je održan koncert pod nazivom "A i vi s te s nama iako vas nema" u spomen da preminule tenore Joška Arasa Biću i Tonija Grguričina.  Publika se u velikom broju odazvala i uživala. Bila je to, kao i svake godine do sada, emotivna glazbena večer na kojoj su nastupili šibenski pop sastav ''EMOTION'', klapa ''STINE'' iz Zagreba, zadarska pop senzacija A.K.A. ''CRESCENDO'', klapa ''KUMPANJI'' iz Blata na Korčuli, šibenski slavuj Branimir Bubica i klapa "SEBENICO"  te klapa ''MUNITA'' iz Zadra.
Koncert je organizirala  Zajednica udruga klapa Šibensko – Kninske županije,a suorganizatori  su  Hrvatsko društvo skladatelja ZAMP i Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku.
Kada je poginuo u prometnoj nesreći kod Boraje, vraćajući se u Split, gdje je studirao na glazbenoj akademiji, Toniju Grguričinu bile su 23 godine, a Joško Aras Biće preminuo je od galopirajućeg raka pluća u 29. godini.
 
"Izvođači različitih glazbenih žanrova okupljeni na koncertu samo su potvrda glazbene širine naših prerano otišlih prijatelja. Posebno je lijepo da se ovako, uz pjesmu njima posvećenu, okupljamo uoči božićnih blagdana, u dijelu godine povezanom s posebnim emocijama", uvijek ističe  Filijan Vuletić,  jedan od pokretača koncerata sjećanja na Tonija i Joška.
 
Iz kategorije: Glazba & Spektakli