Datum objave: 03. Travanj 2020

FOTO / Život je usporio, ali ne i zamro. Ohrabruje dobra opskrba, otvorena je ribarnica na Baldekinu, a grad je čist i uredan

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Pod bremenom epidemije koronavirusa život je u Šibeniku usporio, ali nije zamro. Ohrabruje neočekivano dobra opskrba trgovina, mesnica i pekarnica obzirom na uvijete rada i dopreme robe. Vijest dana je da je proradila mala, ali agilna ribarnica na Baldekinu iza Ležećeg nebodera. Jutros je bilo mola, kozica, srdela, trilja, nešto vrlo dobre mišance te malo grdobine i nekoliko šampijera.

Otvaranje ribarnice obradovalo je Šibenčane, a odmah su proradile i mobilne veze jer solidarnost nije izostala. Oni koji su vidjeli da je ribarnica otvorena požurili su tu vijest javiti susjedima, prijateljima i rodbini.

Na gradskoj tržnici otvorene su sve mesnice i trgovine suhomesnatim proizvodima, mesom peradi, jajima i sličnim proizvodima. Mesa ima, izbor je dobar, a ima i sniženja. Trenutno ima vrlo dobre pancete koja se po akcijskim cijenama prodaje za 69 kuna za kilogram.

Ponuda kruha i pekarskih proizvoda u pekarnicama na razini je uobičajene. Ničega ne manjka, a tko malo urani (ne previše jer većina pekarnica radi od 8 sati) može guštati i u vrćem, mirisnom kruhu hrskave korice. Pekari, poput mesara, nisu dizali cijene, a većina pekarnica ima i uobičajenu ponudu mliječnih proizvoda. Domaćeg povrća nema jer tržnica ne radi, ali ga ima dovoljno u trgovačkim centrima. Na gorku žalost gotovo sve povrće je iz uvoza.  

Lijepo je vidjeti da je Šibenik čist i uredan. Smeće se odvozi redovno, ulice se vrijedno metu i čiste, a nije zapušteno ni gradsko zelenilo što je za svaku pohvalu. 

Iz kategorije: Fotogalerija