Datum objave: 15. Svibanj 2023

PROMET / Vozač automobila u Šibeniku skrenuo preko pune crte pa udario u motociklistu koji je nepropisno preticao

Diana Ferić
Diana Ferić

U prometnoj nesreći koja se 12. svibnja oko 15,20 sati dogodila u Šibeniku teže je ozlijeđen 20-godišnji motociklist, a nesreću su skrivila obojica sudionika u prometu.
Do prometne nesreće je došlo kada je 51-godišnjak, upravljajući automobilom šibenskih registarskih oznaka, nepropisno htio skrenuti ulijevo preko pune linije na cesti. Udario je u nadolazeći motocikl šibenskih registarskih oznaka, koji je u tom trenutku prestizao automobil. Od pada je motociklist zadobio teške tjelesne ozljede te je nakon liječničke pomoći pušten na kućnu njegu.
Protiv vozača automobila će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku dok će protiv motociklista biti podnesen Obvezni prekršajni nalog.

U prometnoj nesreći koja se 12. svibnja oko 11,30 sati dogodila na autocesti A-1 teže je ozlijeđen 28-godišnji vozač iz Srbije.
Do prometne nesreće je došlo kada je 28-godišnji srpski državljanin, upravljajući automobilom srpskih registarskih oznaka, nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na cesti (kiša, klizav kolnik) kojom prilikom je sletio na kameno-zemljanu površinu, udario u zaštitnu ogradu te se automobil prevrnuo na krov. Od udara je vozač zadobio teške, a 33-godišnji suvozač, također srpski državljanin, lakše tjelesne ozljede te su obojica nakon liječničke pomoći pušteni kući”, kaže Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko – kninske.

Protiv vozača je podnesen Obvezni prekršajni nalog.

Iz kategorije: Crna kronika