Datum objave: 07. Ožujak 2023

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA / Sutkinja Općinskog suda u Šibeniku presudila da Bulj nije oklevetao Petrinu

Diana Ferić
Diana Ferić

U sudskoj bitci koju su na šibenskom Općinskom sudu vodili Stipe Petrina, dugovječni načelnik Primoštena i bivši saborski zastupnik i njegov kolega iz MOST-a i aktualni gradonačelnik Sinja Miro Bulj, nepravomoćnu pobjedu zasad je odnio ovaj potonji, piše novinar Vladamir Urukalo u Slobodna Dalmacija.

Petrini je, naime, sutkinja Ana Kević Brakus odbila tužbu u kojoj je od Bulja tražio 6636,14 eura, odnosno 50 tisuća kuna naknade štete zbog riječi koje je ovaj izgovorio u predizbornoj emisiji na TV Jadranu 1. srpnja 2020. godine tijekom sučeljavanja šest kandidata za IX. izbornu jedinicu. Sada će on morati, ako presuda postane pravomoćna, Bulju isplatiti 1410 eura sudskih troškova.

U emisiji su gostovali Petrina kao nositelj liste br. 13 za IX. izbornu jedinicu te Josip Jović kao kandidat Domovinskog pokreta, Ante Sanader kao kandidat HDZ-a, Željko Jurlin kao kandidat Desne lige, Nikola Vučković iz Restart koalicije i Miro Bulj kao kandidat Mosta. Petrina je u tužbi naveo da ga je Bulj u 44.-oj minuti emisije uvrijedio i oklevetao jer mu je počeo govorit: “Vi nemate uopće doticaja s ratom od ‘92. jer ste vi u mirovini, vi ste jedan najobičniji mađaron kojem supruga radi.... “

Otiša si ‘92. u mirovinu

- Vi šutite, vi nemate nikakve veze s ratom, vi nemate doticaja... Tko vam je bio zapovjednik, gdje ste vi bili u ratu? Vi veze nemate s ratom. Ja sam bio u svim operacijama, 18 godina sam vojnik.... Ma neću s vama uopće razgovarati jer hrvatski branitelji znadu tko im je bio zapovjednik, kome sam ja zapovida od Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ja nemam uopće problema s tim.... a ti te priče koje imaš, a nemaš nikakve veze s Domovinskim ratom jer si ‘92. otiša u mirovinu.

Koje veze imaš, aj reci mi? Ko ti je bija zapovjednik? Ma kome si ti bija zapovjednik? Neću uopće s tobom pričati, ti si mađaron, moja žena ne radi u mađarona. Ti si prepušta i Primošten, sve si mađaronima prepušta. Ti blatiš tamo di smiješ blatiti. Znaš zašto? Jer si plaćenik SDP-a i podobnik HDZ-a. Ti nemaš doticaja s ničim, mađaron i koji je dopušta da Primošten i okolica budu pod mađarskom uzurpacijom - rafalnom je verbalnom paljbom tada Bulj napao Petrinu.

Primoštenski je načelnik u tužbi naveo da se početkom Domovinskog rata kao dragovoljac pridružio Hrvatskoj vojsci, a pet godina kasnije da je stekao status invalida Domovinskog rata, i to u stupnju od 20% trajno. Posebno ga je zabolilo i to što mu je Bulj rekao da je mađaron koji dopušta da Primošten i okolica budu pod Mađarskom uzurpacijom, kao i da je sve u Primoštenu prepuštao mađaronima, a zapravo je on osobno bio protiv privatizacije bilo kakvih objekata u Primoštenu.

Kazao je da su nakon emisije počeli učestali pozivi mještana koji su odjednom postali nepovjerljivi prema njemu jer su shvatili da će on kao načelnik prodati Primošten Mađarima te da uživa beneficije kao lažni branitelj i vojni invalid. Zato je patio od nesanice i izgubio je apetit, bio je nesiguran i osjećao se nelagodno i Buljeve su riječi dovele u pitanje njegov profesionalni integritet.

Sinjski je čelnik, naravno, negirao da je klevetao, ističući da su u tijeku bili izbori za zastupnike u Hrvatski sabor pa su sva moguća pitanja koja je on postavljao Petrini itekako bila legitimna i bila usmjerena na utvrđivanje činjenica koje su od interesa javnosti RH i birača u samoj izbornoj kampanji, prenosimo iz Slobodne Dalmacije.

Iz kategorije: Crna kronika