Datum objave: 13. Veljača 2023

POLICIJA U AKCIJI / Šibenska policija u tri dana uhitila petoricu vozača koji su vozili pod utjecajem droga i alkohola. Platili su 2683 eura kazne i dobili 21 dan zatvora.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenska je policija tijekom proteklog vikenda imnala pune ruke posla, ali je bila i vrlo učinkovita. Otkrila je i privela na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku čak petoricu šibenskih vozača koji su vozili pod utjecajem droga i (ili) alkohola. Sud ih je kaznio s ukupno 2683 eura, 51 danom zatvora 60 dana zabrane upravljanja motornim vozilima.
1
0. veljače oko 13 sati u Šibeniku policijski službenici zaustavili osobni automobil Honda šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnjak koji je bio pozitivan na testu na droge/lijekove. Kod njega je pronađeno 9,3 grama droge marihuane. Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku kaznio ga je novčanom kaznom od 1363 eura i mjesec dana zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije.
Idućeg dana, 11. veljače oko 1,50 sati u Šibeniku su policijski službenici zaustavili osobni automobil Fiat šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak koji je bio pozitivan na testu na droge/lijekove. Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku kaznio ga je s 1320 eura i mjesec dana zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. Istog dana oko 22,20 sati u Brodarici policijski službenici zaustavili osobni automobil Fiat šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnjak kojem je izmjerena koncentracija od 1,44 g/kg alkohola u organizmu, a upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku osudio ga je na 14 dana zatvora 14 dana. Sutradan 12. veljače oko 4,30 sati u Šibeniku policijski službenici zaustavili osobni automobil Renault šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnjak koji je odbio test na droge/lijekove. Kod njega je pronađeno 0,9 grama droge marihuane. Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku osudio ga je na 7 dana zatvora. Istog dana oko 17,10 sati u Vodicama su policijski službenici zaustavili osobni automobil Mercedes šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak kojem je izmjerena koncentracija od 1,60 g/kg alkohola u organizmu. Uz Optužni prijedlog priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku koji još nije donio odluku o kazni.

Iz kategorije: Crna kronika