Datum objave: 24. Listopad 2022

DIVLJAČKI NAPAD U DRNIŠU / Sedmorica mladića pirotehnikom i metalnom palicom napali na ugostiteljski objekt i trojicu mladića

Diana Ferić
Diana Ferić

U Službi kriminalističke policije PU šibensko – kninske dovršeno je kriminalističko istraživanje nad sedam osoba starosti od 20 do 32 godine zbog kaznenih djela oštećenja tuđe stvari, prijetnji i pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 21. listopada u popodnevnim satima u Drnišu, petorica osumnjičenih starosti od 20 do 32 godine, uporabom pirotehničkog sredstva oštetili fasadu ugostiteljskog objekta 58-godišnjaka što je bio povod za daljnji sukob u ranim satima 22. listopada.

Utvrđeno je kako su najprije 21-godišnjak i 27-godišnjak, uz uporabu metalne palice, napali i lakše ozlijedili 19-godišnjaka koji nije sudjelovao u prvom događaju i 32-godišnjaka nakon čega petorica osumnjičenih starosti od 20 do 32 godine odlaze do ugostiteljskog objekta, koji je prethodnog dana oštećen, i uporabom različitih palica napadaju 21-godišnjaka, 27-godišnjaka te 21-godišnjakinju i lakše ih ozljeđuju. Po bijegu napadnutih u ugostiteljski objekt petorica osumnjičenih starosti od 20 do 32 godine, nisu prestali udarati palicama po objektu, oštećivati ga i prijetiti trojici da će ih ozlijedit,i a ugostiteljski objet uništiti”, kaće Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko – kninske.

U sukobu je lakše ozlijeđeno pet osoba, a temeljem Naloga Županijskog suda u Šibeniku obavljene su pretrage kod osumnjičenih i pronađeno je ukupno osam pirotehničkih sredstava te jedna metalna palica. Policija nije priopćila što je bio uzrok tog divljačkog napada, navijačke strasti ili nešto drugo.

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Iz kategorije: Crna kronika