Datum objave: 17. Listopad 2022

PIJANI VIKEND / Proteklog vikenda policija je imala pune ruke posla s pijanim vozačima na šibenskim prometnicama. Rekorder je imao 2,82 promila alkohola u krvi.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Proteklog vikenda prometna policija Policijske uprave šibensko – kninske imala je pune ruke posla s pijanim vozačima. Izdvaja se čak pet slučajeva vozača po ekstremno visokim utjecajem alkohola. U Skradinu su policijski službenici zaustavili osobni automobil Renault šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 57-godišnjak kojem je izmjerena koncentracija od 2,06 g/kg alkohola u organizmu. Platio je 6000 kuna kazne i dobio zabranu upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci. U Vodicama su policijski službenici zaustavili osobni automobil Renault šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 48-godišnjak kojem je izmjerena koncentracija od 2,82 g/kg alkohola u organizmu. Platio je kaznu od 15 000 kuna i dobio zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 10 mjeseci. Policijski službenici u Šibeniku su zaustavili osobni automobil Volvo šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnjak kojem je izmjerena koncentracija od 1,65 g/kg alkohola u organizmu. Platio je kaznu od 7000 kuna i dobio zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca. Noćas je oko 2,30 sati u Šibeniku policija zatekli osobni automobil Alfa Romeo šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak i pritom je izletio s ceste i oštetio rubnu ogradu. Vozaču je izmjerena koncentracija od 1,61 g/kg alkohola u organizmu. Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje je ispitan i predmet stavljen u redovni postupak. Nešto ranije na Tromilji policija je zaustavila osobni automobil Volkswagen šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 65-godišnjak kojem je izmjerena koncentracija od 1,96 g/kg alkohola u organizmu. Uz Optužni prijedlog priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku .

U devet mjeseci 2022. godine nastavljen je negativni pokazatelj smrtnih stradavanja na cestama. Policija ističe da su od ukupnog broja nesreća njih 81 skrivili vozači pod utjecajem alkohola (10% od ukupnog broja nesreća). U tim nesrećama 6 osoba je smrtno stradalo, 9 je teže i 37 lakše ozlijeđeno.

Iz kategorije: Crna kronika