Datum objave: 20. Lipanj 2022

PROMET / U Šibeniku 28 - godišnjakinja izazvala prometnu nesreću i završila u pritvor, u Đevrskama sudarila se tri automobila

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Policija je izvijestila o dvije teške prometne nesreće koje su se proteklog vikenda dogodile na šibenskom području, a vozačica koja je skrivila jednu od njih završila je u pritvor.

Riječ je o prometnoj nesreći koja se 19. lipnja oko 11,55 sati dogodila u Šibeniku, a u kojoj je teške tjelesne ozljede zadobio je 29-godišnji vozač mopeda.

Do prometne nesreće je došlo kada je 28-godišnjakinja, upravljajući osobnim automobilom Toyota šibenskih registarskih oznaka ušla u raskrižje, a da prethodno nije propustila sva vozila iz ceste s prednošću prolaza. Vozač mopeda Gilera, šibenskih registarskih oznaka, udario je mopedom u bočnu stranu automobila te pao na tlo. Zadobio je teške tjelesne ozljede i zadržan je na liječenju u Općoj bolnici u Šibeniku”, kaže Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko – kninske.

Uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku 28-godišnja vozačica osobnog automobila je predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok će protiv vozača mopeda biti podnesen Obvezni prekršajni nalog s obzirom na to je mopedu istekla valjanost prometne dozvole.

U prometnoj nesreći koja se 19. lipnja oko 21,10 sati dogodila u Đevrskama u kojoj su sudjelovala tri osobna automobila teže je ozlijeđen 55-godišnjak.

Do prometne nesreće je kada je 55-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom BMW zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola, pri ulasku u lijevi nepregledni zavoj automobilom prešao na suprotnu kolničku traku i udario u osobni automobil Volkswagen, slovenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 33-godišnji slovenski državljanin. Nakon tog udara, a zbog vožnje na nedovoljnoj udaljenosti, na automobil Volkswagen naletio je automobil Peugeot, srbijanskih registarskih oznaka kojim je upravljao 55-godišnji australski državljanin. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđen 55-godišnji vozač BMW-a koji je zadržan na liječenju u općoj bolnici u Šibeniku dok su lakše ozljede zadobili vozač i troje putnika iz automobila Volkswagen slovenskih registarskih oznaka.

Protiv vozača BMW-a će, zbog počinjenja više prekršaja (alkohol, prelazak na suprotni kolnički trak, odbio vađenje krvi i urina radi analize) biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku dok je vozaču Peugeota uručen Obvezni prekršajni nalog

Iz kategorije: Crna kronika