Datum objave: 16. Svibanj 2022

DERBI NA ŠUBIĆEVCU / Privedeno 15 izgrednika obiju navijačkih skupina, šestero ih je zadržano u pritvoru

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prije, za vrijeme i nakon prvenstvene nogometne utakmice između HNK 'Šibenik' i GNK 'Dinamo' privedeno je 15 navijača koji su počinili ukupno 19 prekršaja, priopćili su večeras iz PU šibensko – kninske.

Prije početka utakmice na Srimi su pripadnici jedne navijačke skupine vrijeđali pripadnike druge, pritom zapalili pirotehničko sredstvo, nije bilo tjelesnog sukoba, a naknadno su dvojica počinitelja (22 i 25 godina) uhićena. U Šibeniku je kod dvojice pripadnika Bad Blue Boysa  pronađena marihuana (22-godišnjak) i sprej za nadraživanje (25-godišnjak) dok je treći (44-godišnjak) pod utjecajem alkohola zapalio pirotehničko sredstvo, stoji u priopćenju. Na ulazu u stadion kod sedmero pripadnika BBB-a (26 do 49 godina) utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu. Za vrijeme utakmice na stadionu pripadnik iste navijače skupine (26) pod utjecajem alkohola je zapalio dva pirotehnička sredstva, dok je drugi pod utjecajem alkohola ušao u natjecateljski prostor.

 Nakon utakmice pripadnik gostujuće navijačke skupine (22) je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, dok je 21-godišnjak  vrijeđao i omalovažavao policijske službenike te je kod njega pronađena marihuana. Isto tako, prije početka susreta, preventivnim pregledom istočne tribine koja je predviđena za gostujuće navijače pronađeno je pet dimnih bombi i kutija sa 16 petardi, priopćeno je iz policije.

Ukupno je 15 osoba zatečeno u počinjenju 19 prekršaja i sve su dovedene u prostorije policije, nad njima je provedena prekršajna obrada zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, Zakona protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Šestero dovedenih je uz Optužni prijedlog privedeno na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku dok su ostali po završetku nogometne utakmice pušteni.

Iz kategorije: Crna kronika