Datum objave: 10. Siječanj 2022

PREVENTIVNA AKCIJA / Policija će sutra provoditi akciju suzbijanja prekršaja vozača, ali i pješaka

Diana Ferić
Diana Ferić

Jeste li znali da se u sječnju najviše teških prometnih nesreća događa naletom vozila na pješake? Zbog toga će djelatnici PU šibensko – kninske sutra, 11. siječnja između 8 i 12 sati provoditi ciljana preventivno represivna akcija usmjerena na suzbijanju prekršaja vozača i pješaka.

S obzirom na to da se u siječnju najviše teških prometnih nesreća događa naletom vozila na pješake akcija je usmjerena na prekršaje kako vozača tako i pješaka koji dovode do tih prometnih nesreća. Pri provođenju ove akcije, osim ovih prekršaja, posebna pozornost će se usmjeriti i na recidiviste u prometu, prije svega upravljanje prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, upravljanje vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, istek važnosti prometne dozvole, upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima”, kaže Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko – kninske.

Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će se usmjeriti na potencijalno opasne mikro lokacije te na lokacije na kojima su se prethodno već dogodile prometne nesreće s navedenom problematikom.

Statistički gledano, na području PU šibensko-kninske tijekom 2021.g. dogodile su se 1003 prometne nesreće u kojima su stradale, smrtno ili su bili lakše ili teže ozlijeđeno 544 osobe 22,8 posto više nego godinu ranije.

U 2021.g. tijekom naleta vozila na pješaka smrtno je stradao 1 pješak,12 ih je zadobilo teške tjelesne ozljede, a 21 pješak je lakše ozlijeđen.

Iz kategorije: Crna kronika