Datum objave: 10. Siječanj 2022

CRNA STATISTIKA / Lani na prometnicama u Županiji poginulo 15 osoba,pola prometnih prekršaja otpada na prebrzu vožnju

Diana Ferić
Diana Ferić

Tijekom 2021. godine na prometnicama u Šibensko – kninskoj županiji poginulo je 15 osoba, a povećan je broj prometnih nesreća i teže ozlijeđenih osoba. No neki vozači su i dalje neodgovorni i nepažjivi. Broj prometnih nesreća sa smrtnih shodom pvećako se u 2021.godini za čak 333 posto

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 3. do 9. siječnja 2022.g., na području Policijske uprave šibensko-kninske dogodilo se 7 prometnih nesreća ,srećom samo s jednom lakše ozlijeđenom osobom.

Od ukupnog broja, na području Šibenika su se dogodile 4 prometne nesreće, sve s materijalnom štetom. Na području Knina dogodile su se 2 prometne nesreće od kojih 1 s 1 lakše ozlijeđenom osobom i 1 s materijalnom štetom, a na području Drniša 1 prometna nesreća s materijalnom štetom.

Analizom uzroka tih prometnih nesreća utvrdili smo da su uzroci neprilagođena brzina kretanja vozila – 6 kao i nepoštivanje prednosti prolaza – 1.

U proteklom tjednu utvrđeno je i sankcionirano ukupno 296 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (175), nekorištenje sigurnosnog pojasa (58), nepropisno uključivanje/isključivanje (29), upravljanje pod utjecajem alkohola (24), korištenje mobilnog telefona za vrijeme vožnje (10) i dr., a ujedno je iz prometa isključeno 20 vozača i 4 vozila.

Također je 8. siječnja u 15,13 sati na auto cesti A-1 45-godišnjaku zabilježena najveća brzina kretanja od 237 km/h, a upravljao je osobnim automobilom „Mercedes“ njemačkih registarskih oznaka. Vozaču je uručen Obvezni prekršajni nalog u iznosu od 5.000 kuna, priopćila je PU šibensko – kninska.

Iz kategorije: Crna kronika