Datum objave: 22. Prosinac 2021

PRIJEVARE / Bosanka krivotvorila datum rođenja da se prikaže mlađom, Mađar izigrao partnera u Vodicama

Diana Ferić
Diana Ferić

U Službi kriminalističke policije PU šibensko – kninske dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakinjom osumnjičenom za ovjeravanje neistinitog sadržaja u sedam navrata.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičena, s namjerom da se prikaže mlađom no što jest, preinačila godinu rođenja na krsnom listu koji joj je izdan u Republici Bosni i Hercegovini te s takvim dokumentom tijekom 1993.godine zatražila i ishodovala državljanstvo Republike Hrvatske gdje je upisana u Matični ured. Zatim je s preinačenim podacima naknadno upisana i u Maticu rođenih i na temelju tih dokumenata je po dva navrata ishodovala osobnu iskaznicu, putne isprave te iskaznice zdravstvenog osiguranja. Važeći dokumenti su oduzeti te će biti poništeni.

Protiv osumnjičene će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

U Policijskoj postaji Vodice dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim mađarskim državljaninom osumnjičenim za prijevaru na štetu 44-godišnjaka.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni i oštećeni tijekom srpnja 2021.g. dogovorili otvaranje zajedničke tvrtke za iznajmljivanje električnih mopeda gdje je oštećeni uložio 100 tisuća kuna dok je osumnjičeni nabavio i isporučio električne motore, ali prema ranije sklopljenom dogovoru nije upisao oštećenog kao suvlasnika tvrtke.

Protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Iz kategorije: Crna kronika