Datum objave: 29. Studeni 2021

PRIVEDEN DVOJAC ZBOG PREVARE / Sumnja se da su prevarili staricu i oštetili je za 200 000 eura

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenbska policija kazneno je prijavila 39 - godišnjakinju i 47 - godišnjeg muškarca  zbog sumnje da su krivotvorenjem isprave, nadripisarstvom i nedozvoljenom uporabom osobnih podataka prevarili 89 – godišnjakinju i oštetili je za 200 000 eura. Neslužbeno, riječ je o odvjetnici M.B iz jednog šibenskog odvjetničkog ureda.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni radi pribavljanja materijalne koristi, a koristeći se manipulacijama te iskorištavajući životne okolnosti 89-godišnjakinje, lažnim prikazivanjem činjenica doveli je u zabludu tako da je oštećena ne znajući što potpisuje potpisala kupoprodajni ugovor kojim je prodala trećinu kuće i zemljište za koju prodaju joj novac nikad nije isplaćen. Ovakvim postupanjem su je oštetili za najmanje 200 tisuća eura.Također je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da su osumnjičeni, u više navrata na više dokumenata koje su koristili u pravnom prometu, stavili pečat i krivotvorili potpis druge osobe, kao i da je osumnjičeni u tri predmeta neovlašteno pružao pravne usluge koje je uredno naplaćivao” , kaže Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko – kninske.

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetniku u Šibeniku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Iz kategorije: Crna kronika