Datum objave: 02. Studeni 2021

PROVOĐENJE ISTRAGE / Zbog sumnje u pokušaj ubojstva 38 - godišnjak zadržan u pritovoru, priopćeni detalji

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo pokušaja ubojstva iz čl. 110. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona. Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja uhićenog državljanina Republike Hrvatske (1983.), donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 38-godišnjak 20. listopada 2021., pod utjecajem alkohola došao u stan u Šibeniku u kojem je bio njegov poznanik s kojim je u svađi. Zaprijetio mu je da će ga usmrtiti. Osnovano se sumnja da je potom iz torbice za pojasom izvadio nož, skočio na njega i polegao ga te mu oštricom noža pod vratom zaprijetio da će ga usmrtiti. Spriječile su ga dvije osobe koje su također bile u stanu. Osnovano se sumnja da je, nedugo nakon toga, ponovo u namjeri da ga usmrti, potrčao prema njemu i zamahnuo nožem prema oštećenikovoj glavi te mu nanio tjelesnu ozljedu, reznu ranu na vratu iza desne uške nakon čega ga je dvoje prisutnih spriječilo u daljnjem napadu na njega i namjeri da ga usmrti
Državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage prijedlog da protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

 

Iz kategorije: Crna kronika