Datum objave: 30. Rujan 2021

TURISTI UHITILI KRADLJIVCA / Počinio devet krađa na primoštenskom, rogozničkom i splitskom području, većinu ukradenih predmeta policija je pronašla

Diana Ferić
Diana Ferić
U Policijskoj postaji Šibenik, u suradnji sa  Službom općeg kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom osumnjičenim za počinjenje tri krađe na području PU šibensko-kninske i šest kaznenih djela na području PU splitsko-dalmatinske , po tri teške krađe i krađe.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika PP Šibenik, I. PP Split i II. PP Split utvrđeno je kako je osumnjičeni u razdoblju od 7. do 28. rujna na području Splita, Rogoznice i Primoštena, radi pribavljanja imovinske koristi, iskorištavao različite situacije te provaljivao u stanove i ugostiteljske objekte dok bi iz dvorišta kuća ili nezaključanih kamp vozila otuđivao različite tehničke predmete (mobilne telefone, prijenosna računala, USB stick), novac kao i dva bicikla, a ukupna materijalna šteta je procijenjena na oko 21.100 kuna. Većina predmeta je kod osumnjičenika i pronađena te će biti vraćena vlasnicima. Napominjemo kako je osumnjičeni zatečen u krađi od strane njemačkih državljana u kampu u Primoštenu koji su odmah reagirali i zadržali ga.
Protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.
Iz kategorije: Crna kronika