Datum objave: 13. Rujan 2021

U TISNOM "PALA" DVA DILERA / Kod jednog dilera droge pronađeno 100 000 kuna i još nekoliko valuta pa čak i turmenikanska

Diana Ferić
Diana Ferić

Tijekom proteklog vikenda na području Tisnog, gdje se održavao Outlook festival ,djelatnici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije otkrili su i sankcionirali  dva slućaja neovlaštene proizvodnje i trgovine drogama. Prema vrstama novca  koji su kod jednog od njih pronašli  može lako detektirao iz kojih su sve zemalja mladi bili na Outlooku jer su uz kune pronašli i funte, eure,kanadske dolare pa čak i turkmenikanski novac. 

 Nad 35-godišnjakom prema kojem se postupalo temeljem ranije prikupljenih saznanja, nakon ishodovanja Naloga Županijskog suda u Šibeniku, 10. rujna u Tisnom obavljena je pretraga kuće i tri osobna automobila koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađeno i od osumnjičenika oduzeto ukupno:
- 273,6 grama bruto težine zelene biljne materije karakterističnog izgleda za drogu marihuanu, 
- 112,5 grama bruto težine bijele praškaste tvari karakterističnog izgleda za drogu kokain, 
- 139,5 grama bruto težine praškaste tvari karakterističnog izgleda za drogu MDMA, 
- 77,5 grama bruto težine praškaste tvari karakterističnog izgleda za drogu amfetamin tzv. „speed“,
- 2576 tableta ecstasy,
- digitalna vaga,
Uz to su oduzeli 100.000 kuna, 2.880 eura, 1095 britanskih funti, 231 američki dolar, 100 kanadskih dolara, 5000 srpskih dinara i 100 turkmenistanskog manata.
Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetniku u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.
 
Prema ranije prikupljenim saznanjima provesli su kriminalističku obradu i nad 29-godišnjakom. On je policijskim službenicima prilikom pregleda dragovoljno izručio:
- 82 tablete droge tipa MDMA, 
- 7,7 grama bruto težine smeđe kristalne tvari karakterističnog izgleda za drogu MDMA, 
- 2.700 kuna i 275 eura.
Protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Šibeniku.
 
Iz kategorije: Crna kronika
Označeno u: