Datum objave: 28. Srpanj 2021

POMORSKA NESREĆA / Dvoje ozlijeđenih u udaru vodenog skutera u katamaran. Podnijeta prijava i protiv tvrtke iz Vodica koja je iznajmljivala plovila bez koncesije.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Teže su ozlijeđeni 29-godišnji vozač vodenog skutera i njegova maloljetna suvozačica, oboje njemački državljani u jučerašnjoj pomorskoj nesreći koja se dogodila u Vodicama. Do nesreće je došlo kada je 29-godišnjak, upravljajući vodenim skuterom bez potvrde o osposobljenosti za upravljanje, neopreznim upravljanjem na udaljenosti 150 metara od obale udario u katamaran. Od siline udara teže su ozlijeđeni vozač vodenog skutera kao i njegova suvozačica. Oboje su nakon pružene liječničke pomoći u Općoj bolnici u Šibeniku pušteni na kućnu njegu. Također je utvrđeno da tvrtka iz Vodica, koja iznajmljuje plovila među kojima je i vodeni skuter kojim je upravljao 29-godišnji Nijemac, nema koncesijsko odobrenje za tu djelatnost pa je postupanje prema koncesionaru je preuzela Lučka kapetanija Šibenik, ispostava Vodice.
Protiv 29-godišnjaka će, zbog ugrožavanja posebnih vrsta prometa, biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.
Foto: ilustracija

Iz kategorije: Crna kronika