Datum objave: 25. Siječanj 2021

TROJAC PREVARIO 68 - GODIŠNJAKINJU U VODICAMA / U dobroj vjeri dala im karticu i PIN da je podignu manju svotu novca, a oni joj ukrali 35 000 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Trojica članova jedne obitelji iz Vodica i to 21-godišnjak, 25-godišnjak i 43-godišnjak osumnjičeni su da su prevarom 69 - godišnjakinji s računa podigli 35 000 kuna, a isti taj 43-godišnjak osumnjičenim je i za krađu na štetu 74-godišnjakinje.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 69-godišnjakinja početkom studenog 2020.g. u dobroj vjeri dala karticu tekućeg računa s PIN-om 21-godišnjaku radi podizanja manjeg iznosa novca, ali radi pribavljanja imovinske koristi osumnjičeni, članovi jedne obitelji, su držali u zabludi oštećenu da će joj vratiti karticu te su u razdoblju od 4. do 20. studenog podigli s računa oštećene 35 tisuća kuna", kaže Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko - kninske.

Tijekom ovog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je i da je 43-godišnjak osumnjičen da je u razdoblju od 15. prosinca 2020. do 20. siječnja u Vodicama ušao u kuću 74-godišnjakinje i ukrao joj zlatni nakit i sportsku opremu vrijednosti oko 7 000 kuna. Temeljem Naloga Županijskog suda u Šibeniku u kući mu je pronađen plinski pištolj i 64 komada streljiva te zračna puška što je privremeno oduzeto.

Protiv osumnjičenih će za počinjenu prijevaru i krađu biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a protiv 43-godišnjaka i Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Iz kategorije: Crna kronika