Datum objave: 30. Studeni 2020

RAČUNALNA PRIJEVARA / Mladi Šibenčanin prije godinu dana skinuo jednom Grku s računa više tisuća kuna, sada je u pritvoru

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U Kriminalističko-obavještajnom Odjelu Službe kriminalističke policije Policijske uprave šibensko - kninske je, u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, dovršeno kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i 24-gorišnjakom osumnjičenim za računalnu prijevaru na štetu grčkog državljanina.

Osumnjičeni 21-godišnjak je u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, nakon prethodnog nezakonitog preuzimanja podataka putem Interneta, s bankovnog računa oštećenog grčkog državljanina, u vremenu od 13. do 14. studenog 2019.g. u više navrata istome otuđio više tisuća kuna koje je potom prebacio na korisničke račune u zagrebačkoj tvrtci i tako pribavljen novac je 24-godišnjak predigao u poslovnici iste tvrtke u Šibeniku.  

Osumnjičeni 21-godišnjak je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok je protiv 24-godišnjaka kaznena prijava podnesena redovnim putem.

Iz kategorije: Crna kronika