Datum objave: 21. Srpanj 2020

OBITELJSKO NASILJE / Mladi Šibenčanin pritvoren jer je dugo zlostavljao majku i prijetio joj smrću

Diana Ferić
Diana Ferić

Mladić iz Šibenika za kojeg se sumnja da je dvije godine fizički zlostavljao majku završio je u jednomjesečnom pritvoru . U priopćenju DORH - a stoji da je majci prijetio smrću te ju je udarao. Također, divljao je i razbijao kućanske aparate i namještaj.

"U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je državljanin Republike Hrvatske (1994.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji iz članka 179.a Kaznenog zakona, tjelesne ozljede iz članka 117. stavka 2. KZ-a i prijetnje iz članka 139. stavka 3. u svezi stavka 2. KZ-a, sve u svezi članka 51. KZ-a.

Osnovano se sumnja da je 26-godišnjak u više navrata od ljeta 2018. godine do 16. srpnja 2020. u Šibeniku, u obiteljskom stanu u kojem živi s roditeljima, razbijao kućanske aparate i namještaj, prijetio majci smrću, vrijeđao je i tukao uslijed čega ju je tjelesno ozlijedio.

Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage prihvatio je prijedlog i odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana", navodi se u priopćenju.

Iz kategorije: Crna kronika