Datum objave: 19. Srpanj 2020

NESREĆE / Danas se u Vodicama utopila žena, jučer kod Žuta smrtno stradao 14 - godišnjak iz Nizozemske

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvije nesreće na moru u  dva dana dogodile su se na području Šibensko - kninske županije. U Vodicama se u nedjelju utopila 63-godišnja žena, u blizini acquaparka, potvrđeno je iz šibensko-kninske Policijske uprave,a jučer je u Kornatima stradalo 14 - godišnje dijete.

U 9.59 sati zaprimljena je dojava da je u Vodicama u blizini acquaparka uočeno tijelo osobe kako pluta. Utvrđeno je da se radi o ženskoj osobi, 63-godišnjakinji. Nakon pregleda hitne pomoći i mrtvozornika po nalogu Županijskog državnog odvjetništva tijelo je predano obitelji, rekla je glasnogovornica PU Marica Kosor. 

Iako je kriminalističko istraživanje još u tijeku, zamjenik županijske državne odvjetnice u Šibeniku Branko Čvrljak potvrdio je za Dnevnik.hr da je jučer u pomorskoj nesreći kod otoka Žut smrtno stradao četrnaestogodišnjak, nizozemski državljanin.

 On je u trenutku stradanja bio na tzv. banani . Kako doznaje Dnevnik.hr, riječ je o četrnaestogodišnjaku koji je unatoč pokušajima oživljavanja zbog teških ozljeda glave preminuo. Tragedija se dogodila kod otoka Žut te se još utvrđuje kako je do nesreće došlo.

- U nesreći na moru jedna je osoba smrtno stradala. Gliserom je upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin - rekao je kratko za Dnevnik.hr Branko Čvrljak, zamjenik županijske državne odvjetnice u Šibeniku. 

Vozač glisera će do kraja dana biti predan pritvorskom nadzorniku, i ispitan od strane Državnog odvjetnika koji će nakon ispitivanja donijeti odluku ima li uvjeta da se sucu istrage podnese prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika ili ne. 

Iz kategorije: Crna kronika