Datum objave: 17. Lipanj 2020

POLICIJA RAZRIJEŠILA RAZBOJNIŠTVO U DONJEM POLJU / Dvojica muškaraca upala u kuću 46 - godišnjaka i 42 - godišnjaka i prijetila im oružjem

Diana Ferić
Diana Ferić

Kriminalističkim istraživanje u Odjelu općeg kriminaliteta, Službe kriminalističke policije PU šibensko - kninske utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je  46-godišnjak  zajedno s 28-godišnjakom počinio kazneno djelo razbojništva na štetu 46-godišnjaka i 42-godišnjaka, dok je 51-godišnjak osumnjičen za pomoć počinitelju nakon počinjena kaznenog djela.

"Utvrđeno je sa su osumnjičeni 46-godišnjak i 28-godišnjak, 12. lipnja oko 6 sati, nakon prethodnog dogovora o izvršenju kaznenog djela u kući osumnjičenog 51-godišnjaka u mjestu Plavno, nasilno ušli u kuću oštećenog u Donjem Polju kako bi mu ukrali novac. Tom prilikom je osumnjičeni 46-godišnjak uporabom sile i uz ozbiljnu prijetnju vatrenim oružjem od oštećenog 46-godišnjaka tražio novac, dok je osumnjičeni 28-godišnjak uporabom sile i prijetnje napao oštećenog 42-godišnjaka, koji je pružio otpor, nakon čega su osumnjičeni  napustili mjesto događaja. Pri tom su oštećeni lakše ozlijeđeni,a osumnjičeni 46-godišnjak je ukrao tri mobitela, jedna je pronađen u njegovom stanu dok je ostale mobitele osumnjičeni prodao. Pretragom je pronađeno vatreno oružje i drugi predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem ovog kaznenog djela.

Kriminalističkim istraživanjem nad osumnjičenim 51-godišnjakom je utvrđeno da je osumnjičeni, iako je znao da su osumnjičeni počinili kazneno djelo razbojništva, osumnjičenom 28-godišnjaku pomogao da ne bude otkriven i uhićen, tako što je nakon njegova poziva po njega došao u Dubravu kod Šibenika i prevezao  ga u Čiovo.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 46-godišnjak je, uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok je protiv osumnjičenog 28-godišnjaka, zbog trenutne nedostupnosti, podnijeta kaznena prijava, kao i protiv osumnjičenog 51-godišnjaka. Protiv osumnjičenog 46-godišnjaka će biti podnijet i Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku, temeljem Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana", kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske. 

Iz kategorije: Crna kronika