Datum objave: 12. Svibanj 2020

JADNA ŽIVOTINJA / U pijanom stanju u Ružiću zračnom puškom pucao u psa u dvorištu i teško ga ozlijedio

Diana Ferić
Diana Ferić

Još jedan zločin protiv životinja zabilježen je na području Šibensko - kninske županije. U Policijskoj postaji Drniš je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom osumnjičenim za ubijanje ili mučenje životinja.

"Utvrđeno je da je osumnjičeni 12. travnja oko 16.50 sati u mjestu Ružić, u alkoholiziranom stanju, bez opravdanog razloga, iz zračne puške pucao u psa 68-godišnjaka i ozlijedio ga, čime je psu nanio nepotrebne boli i izložio nepotrebnim patnjama. Ovom prilikom je došlo do verbalnog,a potom i tjelesnog sukoba između osumnjičenog i 68-godišnjeg vlasnika psa"; kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.

 Protiv osumnjičenog će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a protiv njega je podnijet i Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku, zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, kao i zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, za koji prekršaj je prijavljen i 68-godišnjak.

Iz kategorije: Crna kronika
Označeno u: