Datum objave: 24. Travanj 2020

POLICIJA UHITILA 45 - GODIŠNJEG PLJAČKAŠA / Maskiran, s plastičnih pištoljem opljačkao 800 kuna iz kioska na Brodarici

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je uhitila 45 - godišnjaka i nakon kriminalističke obrade ga osumnjičila   za razbojništvo na štetu zagrebačke tvrtke i 49-godišnje zaposlenice.

"Osumnjičeni je 11. travnja, s unaprijed stvorenom namjerom izvršenja razbojništva, osobnim automobilom BMW, šibenskih registracijskih oznaka došao na Brodaricu u blizinu kioska oštećene tvrtke, gdje je preko odjeće koju je imamo na sebi, obukao odjeću i obuću koje je prethodno pripremio i ponio u vozilu radi izvršenja kaznenog djela, stavio medicinsku masku i rukavice, sunčane naočale i u džep plastični pištolj. Prije izvršenja kaznenog djela oko 17.50 sati, nakon što se uvjerio da u blizini kioska nema nikoga, od 49-godišnje zaposlenice je zatražio cigarete. U trenutku kad se zaposlenica okrenula izvadio je plastični pištolj i kroz otvor za prodaju na kiosku, usmjerio ga u pravcu zaposlenice i upozorivši je da je pljačka, uz prijetnju zatražio novac. Zbog straha za vlastiti život 49-godišnjakinja mu je predala 800 kuna", kaže Marica Kosor, glasnogovornica Pu šibensko - kninske.

Tijekom kriminalističkog istraživanja 23. travnja po nalogu Županijskog suda u Šibeniku je pretražen stan i drvarnica koje koristi osumnjičeni. Pronađena je odjeća, medicinska maska, tenisice i plastični pištolj, što sve je osumnjičeni koristio prilikom izvršenja ovog kaznenog djela.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanje osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Iz kategorije: Crna kronika