Datum objave: 11. Veljača 2020

PREVARA PUTEM FACEBOOK -a / Mladić varao građane obećavajući im zajmove i naplaćivao od njih vrijednosne bonove

Diana Ferić
Diana Ferić

Mladića starog samo 20 godina šibenska policija je, nakon kriminalističke obrade, osumnjičila  za više kaznenih djela računalne prijevare na štetu više osoba na području Republike Hrvatske.

On je u razdoblju od 1. do 27. studenog prošle godine ostvario kontakt s više osoba  putem društvene mreže Facebook i prevario ih. Obećao im je realizaciju zajmova, odnosno kredita u različitom novčanim iznosima, od njih tražio kupnju i dostavljanje vrijednosnih A-bonova u različitim novčanim iznosima. Potom je te bonove realizirao u kladionicama zagrebačke i inozemne tvrtke, te po uplatama tih vrijednosnih A-bonova podizao gotovinu u poslovnicama zagrebačke tvrtke u Dugopolju. Nakon što bi primio vrijednosne A-bonove prekinuo svaki kontakt s oštećenim osobama.

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni na opisani način oštetio  47-godišnjaka za iznos od 7.300 kuna i 59-godišnjakinju za iznos od 900 kuna. Policija sumnja da je bilo još prevarenih pa  poziva građane da im se jave ako  su na ovaj način prevareni  ili imaju saznanja o oštećenim osobama. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Iz kategorije: Crna kronika