Datum objave: 30. Rujan 2019

Počeo projekt "Ćakule o zdravlju" koji bi trebao povećati svjesnost o važnosti zdravlja i smanjiti smrtnost

Počeo projekt "Ćakule o zdravlju" koji bi trebao povećati svjesnost o važnosti zdravlja i smanjiti smrtnost
Diana Ferić
Diana Ferić

Početna konferencija projekta „Ćakule o zdravlju“ koji provodi Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županij,e u okviru poziva Promocija zdravlja i prevencija bolesti – faza I, održana je danas je u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“.

 Sudionike konferencije pozdravio je župan Goran Pauk koji je istaknuo važnost ovog projekta, pogotovo u današnje vrijeme kada se brzi ritam života sve više odražava na zdravlje ljudi.

 

„Želim vam puno uspjeha u unaprjeđenju vaših znanja i vještina, kako bih svojim znanjem, zalaganje i trudom podigli kvalitetu usluga naše zdravstvene ustanove na dobrobit svih žitelja naše županije, i kako bi u svakom trenutku znali kako savjetovati, preporučiti i na koji način pružiti medicinski točne informacije prilagođene osobama u skrbi i njihovim obiteljima“ , kazao je župan Goran Pauk.
„Svrha ovog projekta je smanjiti umiranje od kroničnih nezaraznih bolesti podizanjem razine znanja i vještina liječnika, medicinskih sestara i patronažnih sestara o komunikaciji s osobama u skrbi koje imaju čimbenike rizika za razvoj tih bolesti“, kazala je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije Diana Dulibić u uvodnom djelu konferencije.

 

Projekt „Ćakule o zdravlju“ financiran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ uz podršku Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ukupne vrijednosti 868.193,19 kuna u trajanju od 18 mjeseci, a provoditi će se u Šibeniku, Drnišu i Kninu.
Organizirati će se devet edukativnih radionica za 90 zdravstvenih djelatnika i zaposlenika zdravstvenih ustanova koje su zamišljene prema modelu „edukacija edukatora“ s temama o novotvorinama, bolestima cirkulacijskog sustava i dijabetesa te bolestima ovisnosti i problemima mentalnog zdravlja koji predstavljaju vodeće javnozdravstvene probleme.
T

 

akođer, organizirat će se dva okrugla stola na temu unapređenja znanja i vještina zdravstvenih djelatnika, te provođenje info kampanja o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti putem društvenih mreža, javnih edukacijskih tribina i info pultova.
 

Iz kategorije: Županija info