Datum objave: 13. Rujan 2019

Šibensko - kninska županija ima sezonu od 36 i pol dana, tvrde u SDP-u

Diana Ferić
Diana Ferić


Turistička sezona u Šibensko - kninskoj županiji svedena je doslovno na 36 i pol dana, upozorava u svom priopćenju za javnost Joško Šupe, predsjednik ŽO SDP -a Šibensko - kninske županije, na temelju podataka koji su objavljeni na stranicama Hrvatske turističke zajednice o tijeku sezone za prvih osam mjeseci.


"Nesporno turistički dobar kolovoz samo je prekrio slabosti turizma u Županiji. Pogledate li samu statistiku o broju noćenja jasno je da Šibensko-kninska županija zaostaje - s rastom od 0,97% ima najmanji porast broja noćenja u Dalmaciji, da porast broja noćenja opet ispod prosjeka Dalmacije, Jadrana i Hrvatsk, da je promatramo li u apsolutnim brojkama s porastom od 59.409 noćenja više u prvih osam mjeseci to apsolutno najmanji porast broja noćenja u Dalmaciji i na Jadranu, manje i od Ličko-senjske županije (+86.858), da nam pada udio u ukupnom udjelu broja noćenja u Hrvatskoj, da su Vodice kao nekadašnja županijska perjanica turizma ispale iz top 10 destinacija po ostvarenom broju noćenja domaćih turista", ističe Šupe.

 

 

On tvrdi da aktualna županijska vlast svojim nečinjenjem daje obol takvim lošim trendovima i brojevima.

 

Podsjetimo da Šibensko-kninska županija u programe Poticanja razvoja turizma izdvaja najmanje proračunskog novca od svih županija u Dalmaciji i to u pravilu po nekoliko puta ili pak da susjedna Zadarska županija za razliku od nas potiče razvoj turizma na način da je individualnim iznajmljivačima na otocima i ruralnim područjima osigurala beskamatne kredita, a ostalima kamatu od svega 1% dajući pri tome naglasak na kvalitetu. Župane, prije 4 godine kada se govorilo o istraživanju ugljikovodika ispred Kornata i Žirja digli ste cijelu županiju na noge ( „kopa se u našem dvorišta, a nas se ne pita ništa o tome, riječ je o nacionalnom blagu kojem prijeti narušavanje“). Što se to, osim stranke na vlasti, promijenilo da sada odjednom šutke i pognute glave prelazite preko činjenice da se opet kreće kopati u našem dvorištu i to na području kojeg ste Vi strateški odredili da će biti park prirode (?!), zar voda nije naše najveće nacionalno blago. Da li je to put i pravac u kojem Vi vidite razvoj turizma.I na kraju balade nije ni čudo da umjesto u destinaciju sa turizmom 365 dana u godini vodite politiku destinacije sa 36,5 dana turizma u godini", pita Joško Šupe u priopćenju za javnost.
 

Iz kategorije: Županija info