Ponedjeljak, 17 Lipanj 2019 14:27

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ ove je godine postala članom Interpret Europe

Napisala: 
Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ ove je godine postala članom Interpret Europe

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ ove je godine postala članom Interpret Europe, udruženja za interpretiranje naslijeđa, koje oživljava kulturno naslijeđe povezujući organizacije, sveučilišta i profesionalce diljem Europe i svijeta.
Ova mreža raste i neprekidno dobiva na značaju ne samo zbog geografske različitosti, već i različitih kulturno-povijesnih zaleđa svojih članica, a broji ih preko 750 iz 50 država diljem svijeta.
Misija Interpret Europe organizacije je služiti svima koji koriste iskustva iz prve ruke kako bi prirodnom i kulturnom naslijeđu dali dublje značenje, te poslužiti kao platforma za suradnju i razmjenu, posebno na područjima istraživanja i obrazovanja.
JU „NP Krka“ kroz članstvo ima priliku povezati se s ostalim članicama, razmijeniti iskustva, izazove i efikasna rješenja, ali i kroz tečajeve i edukacije koje Interpret Europe organizira kako bi što kvalitetnije nastavili prenositi dijelove Krkine bogate prirodne, povijesne i kulturne baštine.
 

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!