Datum objave: 24. Svibanj 2019

Župan Pauk dao 100 000 kuna iz županijskog proračuna za film "General"

Župan Pauk dao 100 000 kuna iz županijskog proračuna za film "General"
Diana Ferić
Diana Ferić

Ugovor o sufinanciranju igranog filma i TV serije „General“ potpisao je danas šibensko - kninski župan Goran Pauk, nakon usvojenih I. izmjena i dopuna Proračuna za 2019. godinu, potpisao je danas .

Tim ugovorom Šibensko-kninska županija se obvezuje pružiti financijsku potporu u iznosu od 100 tisuća kuna projektu dugometražnog igranog filma i dramske televizijske serije „General“ scenarista i redatelja Antuna Vrdoljaka u proizvodnji Kiklop filma d.o.o. i Hrvatske televizije.

Tema igranog filma i TV serije je Domovinski rat, tema koju još uvijek naša kinematografija duguje velikom povijesnom činu stvaranja demokratske države Hrvatske, ostvarenju stoljetnog sna hrvatskog naroda. Dramaturška okosnica filma i TV serije je uzbudljiv i potresan ratni i životni put generala Ante Gotovine i njegove generacije hrvatskih branitelja. Upravo zbog toga se Šibensko-kninska županija uključila u sufinaciranje ovog projekta, a najviše zbog onih koji su zadužili nas i sve buduće generacije za slobodu koju danas baštinimo, a to su Hrvatski branitelji.

Podsjetimo se, snimanje filma dovršeno je u Šibeniku 30. siječnja ove godine, a naš Šibenčanin Goran Višnjić glumi generala Antu Gotovinu.

 


 

Iz kategorije: Županija info